• Mozog a baba?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! 14 hét végén, a 15 hét elején járok. Minden leletem jó, a reggeli rosszulléteim elmúltak. Néha olyan furcsa érzésem van a hasam alján, mintha kavarogna. Mozog a baba? Néha szurkál a hasam és ha tüsszentek akkor ez erősebb. Ezeket leszámitva semmi panaszom sincs. Tulajdon képpen mostanában egyre többet gondolkodom a dolgon hogy minden rendben van e hiszen mostanában rosszul sem vagyok és a babát még nem érzem ,és nem tudom mi lehet vele, jól van e? Ultrahangon nagyon aktív volt mint egy ki ebihal, mocorgott:)Alig várom a következő ultrahangot, hogy ismét láthassam, mert akkor biztosan tudom hogy minden rendben. Tudom nagyon sokat aggodom:) Válaszát előre is köszönöm: Ilona

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Ilona!

        Örülök, hogy szépen fejlődik a baba! Gratulálok! Ha van rá lehetősége, UH-os képet is csatolhat, én szívesen megnézném a picurt.

        A nagyon korai terhességnél bizony vannak, akik annyira pontosan meg tudják figyelni a testükben történő változásokat, hogy akár 16-17 hetesen már tudják, hogy mozog a baba. Előtte bizonytalan, fura "bugyborékolás"-szerű érzéseknek írják le, majd amikor már nagyobb a baba, akkor lesznek biztosabbak benne. Lehet, hogy már Ön is ezt érzi, csak ugye még nem tudja, hogy mi ez.

        Ha inkább feszítő az érzés, esetleg azt érzi, hogy görcsölget a hasa, akkor Magne B6-ot is szedhet, sok terhesnek szüksége van rá. Figyelgesse a változásokat, és remélhetőleg néhány hét múlva már bizonyos lesz, mikor mozog a baba.

        Írjon bátran, ha segítségre van szüksége!

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-07 13:41:00; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 12:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: