• Antibiotikum hatása a magzatra

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr!

        Sajnos egy csúny influenza áldozata lettem és a családorvosom azt tanácsolta, hogy ha nem leszek jobban három nap múlva sem akkor antibiotikimot fog felirni. A babatervezés periódusában vagyunk. Febr. 26.- án kellett volna megjöjjön a menstruációm, de nem jött meg. Egy terhességi tesztet elvégeztem, és pozitiv lett. Ha a szakorvos is megállapitja a terhességet, akkor szabad antibiotikumot használni ebben a periódusban?

        Köszönettel,

        Csilla

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Csilla!

        Penicillin származékot, vagy pedig penicillin antibiotikumot nyugodtan szedhet a terhesség bármelyik szakában, mert nem okoz semmi problémát a babának. Nyugodjon meg.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-03 12:11:26; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 13:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: