• 14 hetes terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!

        Most tartok a 14. terhességi hétnél és azt szeretném megkérdezni, hogy az apró néha-néha előjövő görcsök miatt szedhetek magne B6-ot? És mennyit? Kétnaponta szoktam még terhesvitamint bevenni, így nem adagolhatom túl?

        A másik kérdésem, hogy a 12+4 naposan mért nyaki redő nekünk 1,2 mm volt. Ez biztos jel, hogy a baba egészséges vagy még korai ezt kijelenteni?

        És még azt is szeretném megkérdezni, hogy a CMV(remélem jól írtam) vizsgálatot a TB támogatja? És hogy hol csinálják meg, mert nekem az alapvizsgálatokat is alig akarták megcsinálni.

        Válaszait előre is köszönöm!!
        Anita

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Anita!

        A CMV vizsgálatot nyugodtan lehet kérni a toxoplasmával együtt érdemes levetetni a 16-ik héten,. de persze ingyenes. Az 1,2 nyaki redő normális, persze ez csak 70-80%-ban ad biztos választ, hogy a gyermek nem Down kóros, még 20-30% van, ezért lehet kérni a vérvizsgálatot, amivel a nyaki redőt 90-95% pontosságúra lehet növelni a biztosságot. De persze az sem 100%. De összességében a normál nyaki redő általában nem ad okot izgalomra.
        A MagneB6 és az Elevit együtt szedése nem gond persze. Akár többet is bevehet.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-03 12:09:43; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 13:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: