• Teherbeesés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

          Tisztelt Doktor nő/Doktor úr!

        Már rég szeretnénk kisbabát a párommal, Három éve volt egy méhen kívüli terhességem azóta most kezdtünk újra próbálkozni.Van egy 10-éves kislányunk és már előtte is volt egy iker koraszülésem 26 hetesen.Nagyon el vagyunk keseredve mert nem történik semmi pozitív előrelépés ebben a projektben sem. A nőgyógyászom szerint el van záródva a petevezetékem és emiatt nem jön a várt terhesség.Sajnos az anyagi helyzetünk nem engedi meg most a több tízezres orvosi kiadásokat. Az efféle vizsgálatokat nem támogatja a Tb.? Szeretném ha lenne olyan kedves és vázolna egy hőméréses módszert mert ebben is már teljes a zavar bennem mikor jó a hő ahhoz hogy a megtermékenyülésre a legoptimálisabb legyen az időpont. Amikor leesik a hő, vagy mikor felszökik? Milyen vitaminok jöhetnek szóba nálam és a páromnál ami jót tenne a spermáknak és a peteérésnek? Gondolok itt palástfű valós -e a feltevés miszerint segít a hormonoknál (sárgatest? ) Elevitet szedek időközönként, kúraszerűen most diétáztam is és fogytam is a terhesség érdekében 10-kg-ot.Szóval ennyit tömören Nagyon várom a tanácsait!

        Előre is köszönöm:Zsuzsa

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a meddőség témában

        Kedves Zsuzsa!


        A meddőségi kivizsgálás nem fizetős egészségügyi szolgáltatás, meddőségi szakrendelésre kellene elmennie, hogy a megfelelő vizsgálatok megtörténjenek. A kivizsgálás egy év sikertelen próbálkozás után indokolt, hiszen nem egyik hónapról a másikra fog sikerülni a terhesség, ez normális, nem írja pontosan, mióta próbálkoznak.
        A hőmérőzést nyugodtan alkalmazhatja, esetleg vehet LH tesztet is a gyógyszertárban, hogy ellenőrizze, pontos-e a hőmérőzés. Ami fontos, hogy reggel, még mielőtt kiszállna az ágyból, mérje a hőmérsékletet, nem hónaljban, hanem végbélben, szájban, mert így pontosabb. Ezt a görbén feljegyzi. Peteérés előtt szokott lenni egy pici hőmérsékletcsökkenés, de a peteérést a néhány tized fokos emelkedés jelzi az alapvonalhoz képest.
        A palástfűtea egy gyógynövény, csodát ne várjon tőle, de nem hiába használják oly sokan, szerintem nyugodtan fogyassza, sose lehet tudni.
        A fogyás is mindig segít. Ha egy év eltelik a sikertelen próbálkozással, akkor forduljon meddőségi szakrendelésre.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-31 09:28:20; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 06:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: