• Szülés előtt!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor úr!

        36 hetes gravida vagyok, szülésznő is egyben.

        3éve volt egy sectiom, jelenleg 9 hetesen vénatágulatot észleltem a sectio síkjából kiindulva, amikor még nincs dislokáció mint később. Közben leírom, hogy az első mütét után a hegvonal az érintett oldalon immár 3 éve kissé "behúz", még 20 hétnél is látszott a behúzódás. Akkor neg.volt a Dopplerem és az APC rezistenciám, de most látszik egy kis thrombusnak tünő képlet a legtágabb vénatágulatnál, sajnos, ami miatt therápiásan Clexant kapok, majd preventiven tovább a mütétig.

              Mennyire lesz kifejezett a vérzékenység mütét közben vagy a post.op.szakban?

              Lehet a genitális visszér oka a véna közelében levő mélyebb öltés? sehol máshol nincs visszerem, aranyerem, túlsúlyos sem vagyok? Tudom, hogy előfordulhatott, csak aggódom, hogy mi okozhatta, és hogy így marad-e gondolva egy következő terhességre.

              Lehet majd a Clexan mellett szoptatni a post.op szakban?

              Az őssejt levételét befolyásolja a kezelés? mert szerettük volna igénybe venni.

              Kedves doktor úr! előre is köszönöm válaszát, nekem egy független vélemény most sokat ér, itt most kicsit elfogultak velem, természetesen tudom, hogy szövődmény bármikor lehet egy mütét esetében, el is fogadom, csak most aggódom egy kicsit.

              Minden jót kivánok széleskörű munkájához, amit külön dicséretesnek tartok.

              Üdvözlettel    Kovácsné

        WEBBeteg szakértő válasza a szülés témában

        Kedves Kovácsné!

        A Clexane mellett persze lehet szoptatni és vérzékenységet sem növeli meg, emait nem kell aggódnia.
        Őssejtet is levetethet azt sem befolyásolja. szerintem nem kell aggódnia, legyen türelmes és higgye el nem lesz semmi baj. Persze előzetes sectio növeli az esélyt a sectiora, de más probléma szerintem nincs.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László nőgyógyász


        Dr. Zsirai László
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-19 10:02:35; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 20:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: