• Most akkor baba sem jöhet össze?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/Doktorúr!

        Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy mitévő legyek, ha az a gyanúm, hogy nincs peteérésem? Januárban mondta az orvosom, hogy van peteérésem és írt fel Dupastont, ha esetleg összejön a baba. Eddig mindig normális ciklusom volt, 30 napos kb 5 napos vérzésekkel. Februárban a nemvártkor barna 3 napos folyásom volt - menszesznek nem nevezhető. A Duphastont abbahagytam, mert azt hittem megjön. Sokáig nem jött meg, 2 negatív tesztet is csináltam, majd a januári menszeszhez viszonyítva 51. napon megjött normális piros vérzés, ami 5 napig tartott. Azóta hőmérővel figyelgetem a ciklusomat, de nem tudok kiigazodni rajta.

        http://www.ciklus.hu/images/diagramok/819e528b84b4bf4099de885457858599_090306_090326_1238025600_.png

        Peteérésem lehet hogy van, de tüszőrepedésem nem hiszem, hiszen látványosan nem megy fel a hőm. Középidőben petefészekszurkát éreztem, más tünetem nem volt. Nem tudom mit jelent a 36.6-os alaphőmhöz, ha csak 36.7-36,9 körül marad a hőm? Vagy nincs is peteérésem? Menjek orvoshoz hogy figyelje mega  ciklusomat? Lassan egy éve próbálkozunk, taval ymájusban volt egy missed ab-om, decemberben meg egy spontán vetélésem. Nagyon várnánk már a kisbabát, de úgy érzem ilyen ciklusokkal még esélyem sincs.

        Kérem adjon tanácsot, hogy mitévő legyek? keressem fel a nőgyógyászomat vagy figyeljek meg még egy ciklust?

        Várom mielőbbi válaszát,

        köszönettel:

        Ágnes

        WEBBeteg szakértő válasza a peteérés témában

        Kedves Ágnes!

        Lehet, hogy 20-án, vagy 23-án volt peteérése, ami a köznapi nyelven a tüszőrepedésnek felel meg (kicsit valóban megtévesztő) orvosi nyelven pedig ovuláció-nak hívjuk.
        Szerintem ne aggódjon! Nem kell elsietni semmit sem, hiszen a szervezetünk nem úgy van kitalálva, hogy bármikor teherbe eshetünk. Gondoljon csak bele egy hónapban mindössze néhány nap van, amikor nagy eséllyel próbálkozhatunk, mégse biztos a siker. Egy terhesség létrejöttéhez több hónap szükséges, részletes kivizsgálást is csak egy év múlva javasolnak.
        Ha a következő menses is rendellenes, akkor egy UH és hormonszintellenőrzés lehet indokolt, de ne aggódjon. A naptármódszer sem teljesen pontos, ezt is gyakorolni kell, mire meg tudja határozni, pontosan mi is történik a szervezetében, idő kell hozzá, hogy megtanulja alkalmazni. Legyen türelmes. :)

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-26 10:33:27; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 13:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés