• Pajzsmirigy terhesen!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jónapot, 25 hetes kismama vagyok egy hónapja éreztem először fújtást a melkasom és torkom körül szinte aludni sem tudtam mert nagyon fulytott, olyan érzés mint ha ülnének rajtam, elmúlt és rá 3 hétre ujra vissza jött akkor már elmentem orvoshoz és a pajzsmirigyre szerettem volna magam kivizsgáltatni, vettek vért még az eredményt nem tudom, de az ultrahang alapján a pajzsmirigyeim nem jol működnek, azt mondta a doktor nő hogy nem bedagadva vannak hanen nagyon kicsik és nem jol működnek! egy hét mulva megyek és csak akkor tudok többet ezért írok hogy most mire számithatok? mert azt mondta reméli nem volt eddig hatással a picire? most ez alatt mit értsek? mi baja lehet a picinek? már voltam 4 d s ultrahangon is és minden a legnagyobb rendben volt, vagy annak nincs köze ahhoz? kicsit félek, megilyedtem! A pocaklakó sokat mozog és a vizsgálatok alapján nem is lenne okom aggodni, csak közbejött ez a fújtás amire nem is gondoltam hogy a pajzsmirigy lehet az oka? ettől lehet az is hogy az orro majdnem mindig el van dugulva és alergiám meg nincsen? konkréttan milyen problémát okozhat ha a pajzsmirigy nem jol működik? csakmert  egy évbe tellett teherbe esnem mert a hormonjaimmal volt valami, a petefészkem sem volt meg, sőtt a peteérést is gyógyszerkezelés segitségével idézték elő ennek köze lehet hozzá? Hát nagyon várom válaszukat, és köszönöm szépen! Klaudia

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Klaudia!

        Nem kell aggódnia, de persze a pajzsmirigy hormonokat mielőbb meg kell nézetni, mert azok eredményétől függően magának hormonpótlás lehet, hogy szükséges lesz. a terhesség alatti pajzsmirigy alulműködés nem jó dolog, mert a babának szüksége van az idegrendszerének fejlődéséhez a maga pajzsmirigy hormonjaira. Tehát ennek jelentősége van. a lényeg, hogy a TSH leletet minél előbb megkapva a szükség szerint kell hormonpótlás vagy nem magának. Ha kell akkor viszont rendesen szednie kell a gyógyszert. Ennyi. De baja a gyereknek nincs semmi.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László nőgyógyász


        Dr. Zsirai László
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-25 13:57:50; Megválaszolva: 2011. szeptember 19., 07:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: