• Babát szeretnénk!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt nőgyógyász!

        38 éves vagyok, kétszer szültem és volt egy 10 hetes felszívódó, kürettel befejezett terhességem 4 évvel ezelőtt.. Mivel van már gyermekem, bár nyitottak voltunk 3. babára, de nem siettettük azt. Azóta elvesztettük a fiunkat, egy darabig a gyógyszeres nyugtatózásom miatt nem volt napirenden a babakérdés...Egy éve, úgy gondoltuk jöhetne a baba, és orvosomhoz fordultam. Elégtelennek ítélte meg a peteérésemet-uh-n ellenőrizte-, 3 hónap eredménytelen Clostylbegit kezelés után szünetet tartottunk, majd ismét 1 hónap closti, utrogestonnal megtoldva.Szintén nem maradtam babás, ezért február elején megcsináltuk a HSG-t ami teljesen rendben lévő méhet és vezetőket mutatott.Ebben a ciklusban elvégzett 3. napi vérvételkor készült eredményeim jók lettek, de a 21. napi progeszteron 2, 7.Ezért ismét a clostis-utrogesztonos kezelés mellett döntött.

        Kérdésem, hogy meddig lehet folytatni ezt a kezelési módszert? Mik az esélyeim egy baba fogantatására? Mikor válik indokoltá az inszemináció?

        Válaszát várva, és azt előre megköszönve: Gabi

         

        WEBBeteg szakértő válasza a gyermekvállalás témában

        Kedves Gabi!

        Figyelembe véve az Ön életkorát, első lépésben inszemináció a javaslatom. Amennyiben 3-6 ciklus eredménytelen volna, úgy IVF is mérlegelendő.

        Üdvözlettel: Dr. Sápy Tamás, szülész-nőgyógyász


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-22 11:46:15; Megválaszolva: 2011. szeptember 16., 09:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: