Miért nem esem teherbe?

Kedves doktúr, doktornő!

Azért fordulok Önökhöz mert már 3. éve hogy nagyon szeretnénk babát de eddig sajnos nem sikerült.Nagyon sok vizsgálaton túl vagyunk már, kezdem a párommal neki a legutóbbi spermavizsgálati eredmény a következő:

90 millió/ml a spermaszám

264 millió az össz sejtszám

ph: 8.0

60% mozgó alak

25% kórós

De vagy egy baktérium bennt aminek a neve streptococcus agalactiae sok telep erre kapott egy ofloszacin sandoz 200mg nevü gyógyszert és beszedtük mindet de az ujabb vizsgálat során még mindig bennt volt a spermában és azt mondták hogy nem baj nem okoz kárt de sok helyen azt olvastam hogy baj lehet belőle és félek, okozhat-e bármiféle bajt rám nézve és majd esetleg a babára nézve vagy netán ez miatt nem esem teherbe?

Nekem volt hsg vizsgálatom 2008 junius 02.án ott kiderült hogy csak a bal petevezetőm átjárható a jobb sajnos nem, szedtem clostylbegytet 6 hónapig duphastonnal de nem segített a peteérésen mert csak a 12. napon egy 8mm tüszőt láttak meguntam hogy csak tömnek gyógyszerekkel és nem történik még csak egy labor vizsgálat sem, orvost váltottam, és eközben elkezdtem fogyókűrázni mert sajnos kövér vagyok de nem kórosan, meg elkezdtem inni a palástfű, cickafark, málnalevél tea kombinációt és elkezdtem szedni a folsavat meg az e vitamint és hogy ettől -e vagy sem de 4 érett tüszőm lett idén februárban és  az uj orvosom elküldött hormonlaborba annak az eredmény a következő:

LH / FSH:          2.0

FSH :            3.0

LH   :              6.1

Prolaktin :     576.1

Ösztradiol :    324.0

Tesztoszteron   .   2.46

Ez az eredméyn a ciklus 21. napján levett vérből lett, vettek vért a ciklus 3. napján is annak az eredménye a következő amit nagy könyörgések árárn csináltak meg:

Prolaktin  :    336.1

Progeszteron   :    2.33

Szeretném megkérdezni Öntöl hogy azt olvastam hogy ha nem 1: 1 arányban van az lh/fsh érték meg ha au lh érték magasabb mint az fsh és ez nálam mind a kettő esetben előfordult akkor pco gyanuja áll fennt, akkor lehet én is az vagyok?

Voltam ultrahangos vizsgálaton a ciklusom 12. és 14. napján a 12. napon 4 db tüszőt látott az orvos azt mondta 2 db 14mm, 1 db 15mm, 1 db kisebb, a 14. napon egy 17mm vezető tüszőt látott ami a hömérsékleti görbém alapján a 17. napon repedt meg ezt is csatolom:

http: //www.ciklus.hu/images/diagramok/818427b4515191e530663a436dd22003_090219_090312_1236816000_.png

Azt szeretném megkérdezni hogy jó időben voltunk-e együtt a párommal, lehet -e ebből baba, nem-e voltunk együtt keveset és nem baj-e hogy a 17. 18. napon pont amikor a legalacsonyabb volt a hőm akkor nem voltunk együtt ettől még sikerülhet vagy már nem?

A hormonjaim nem adnak pco gyanura okot vagy más betegségre?

Nagyon el vagyok már keseredve, nem tudom mit tehetnék még a siker érdekében sajnos lombikra az anyagi helyzetünk nem teszi lehetővé hogy menjünk de egy kisbaba az álmunk már 3 éve és sajnos nem jön.

Mitől nem tudok teherbe esni Ön szerint?

Nagyon szépen kérem Önt segítsen nekem, nem tudom kihez fordulhatnék segítségért.

Köszönöm hogy elolvasta levelemet.

Tiszetelettel:

Huszics Ildikó

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza meddőség témában

Kedves Ildikó!

Az Ön anamnésisét áttekintve (3 éves infertilitás; egyik oldalon elzáródott méhkürt; fél éves sikertelen stimulációs kezelés) én inszeminációt javasolnék.

A hormon leletei enyhe PCOS-ra utalnak, emiatt egyébként is stimulációs kezelést javasolnánk, de ez az inszeminációs beavatkozás része is.

A 17 mm-es tüszőben nagy valószínűséggel érett petesejt lehet, de általában a spontán ovuláció 20-22 mm-es tüszőméretnél következik be.

Keressen fel inszeminációval is foglalkozó meddőségi szakembert!

Üdvölettel: Dr.Sápy Tamás, szülész-nőgyógyász

Kérdés: 2009. március 13., 11:27; Megválaszolva: 2009. március 13., 11:27
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Barnás pecsételés
Magas fehérvérsejt
Terhesség, trombocita
Terhesség alatti gyógyszerszedés
Lehet a baba beteg?