Kötelező gátmetszés?

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Rengeteget olvastam a témában, de alapvetően a WHO által kiadott irányelveket próbálom követni. Ezt és más országok gyakorlatát nyomonkövetve nem értek egyet a magyar kórházi gyakorlattal és nem is vagyok hajlandó magamat annak alávetni. Több orvossal is beszéltem már e témában és előszeretettel emlegetik az önrendelkezési jogot. Ez netán feljogosítja őket arra, hogy e beavatkozást a beleegyezésem nélkül végrehajtsák rajtam? Konkrétan egy sima, szövődvénymentes szülésre gondolok, amikor nem áll fenn sem életveszély, sem egyéb probléma.. Válaszát előre is köszönöm!

 

WEBBeteg szakértő válasza gátmetszés témában

Kedves Kérdező! A gátmetszés indoka rém egyszerű. A fejlett társadalmak nagyobb gyerekeket eredményeznek. Lehet, hogy közép-afrikában nem kell gátmetszés, mert ott nem a 3400g-os gyerek az átlag, hanem a 2400g-os. És az anyák is meghalnak, mielőtt az öregkort megérnék, így a szöveti süllyedés nem jön elő nekik., De persze nem vonom kétségbe az akaratát, de nem árt megkérdezni szakembert is erről. nyugodtan kérhet gátmetszés nélküliséget, mert persze egyáltalán nem biztos, hogy szükség lesz rá., De én azt javaslom, hogy a későbbi repedések elkerülése érdekében bízza ezt a akkori szülésznőre és orvosra, mivel ők ott, amikor kijön a baba akkor látják, hogy kell-e és mekkora gátmetszés kell. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2011. szeptember 13.

Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy

Rosszul sikerült gátmetszés
Tisztelt Doktor Nő/ Úr! A napokban szülte egy ismerősöm a harmadik gyermekét. Természetes úton szült, sajnos nem tágult eléggé, ezért gátmetszést kellett...
Helyreállítás
Tisztelt Doktor Úr/ Doktor Nő! 9 hónapja szültem, és a gátmetszés után a hüvelyem (is...) kb. 1 cm - en nyitva maradt a vágás mentén. Milyen beavatkozásra...
Hüvelyi fájdalom
Tisztelt Cím! Az alábbi problémával fordulok Önökhöz: 3 hete szültem meg első kislányomat, a szülés spontán volt, minden rendben zajlott és nagyon gyorsan...
Placenta mellső fali, mit jelent ez?
Tisztelt Doktor Úr! 20 hetes kismama vagyok, első terhességem. A 2.trimeszteri genetikai papíromon az szerepel, hogy “placenta helyzete mellső fali, széle...
Magzattal egy burokban lévő csomó
Tisztelt Dr. Úr! Kb. 6-7 hetes terhes vagyok, ma voltam ismételten vizsgálaton az orvosomnál. Egy héttel ezelőtthöz képest a kis embrio nőtt, 4,5 mm-es, és...
Lehetek oxigénhiányos?
Kedves Doktornő! 19 éves lány vagyok, és azt szeretném kérdezni, hogy ha születésemkor (1x nyakra tekeredett köldökzsinór miatt) éleszteni kellett, maszkos...