Koraszülés

Tisztelt Szakértő!

28 éves nő vagyok, 2 terhességem volt. Első sajnos a 15. héten megszakadt, második gyermekemet a 28. hétig tudtam hordani, sajnos elindultak a fájások, és 980 grammal megszületettt. A császármetszést végző orvos szerint a méhlepény nagyon csúnya volt, férjemnek azt mondta, nagyon el volt meszesedve. Nem dohányoztam soha, nem kávézom, nem iszok alkoholt, viszont a terhesség alatt salazopirynt szedtem, colitis ulcerosára, ami nem volt aktív, nem vérzett, viszont a trombocita szám végig 700e körül volt, ami az orvos szerint jelenthette, hogy mégis relpsusba került a betegség.

A kérdésem, hogy okozhatta a salazopiryn a meszesedést? Esetleg a megemelkedett trombocita szám? Szeretnék még gyermeket, de nem tudom, mire számíthatok, a gyógyszert nem hagyhatom el, mert fellángol a  gyulladás, úgy meg nem mernék belevágni egy terhességbe. Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Katalin

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza koraszülés témában

Kedves Katalin!

Ki kell vizsgálni egyéb faktorokra is. Van-e alvadási problémája, esetleg túlzottan alvad-e a vére. Van-e thrombózisra való hajlama. Pajzsmirigye milyen stb. Szóval kell keresni egy olyan orvost, aki ki tudja magát vizsgálni és szerintem meg kell nézni, mert lehet, hogy valami lappangó immunbetegsége van magának, ami ezt okozza. Persze nem biztos, hogy a koraszülést így is meg lehet előzni, de felkészülni vagy pedig kezelni lehetne. Szóval javaslom a kivizsgálást. Sok sikert!

Üdvözlettel: Dr. Zsirai László

Kérdés: 2009. március 10., 00:59; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 16:16
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Korai méhlepény leválás?
Tisztelt Doktor Úr! 27 hetes gravida vagyok.4 napja tapasztalok barnás váladékozást, min.mennyiségben, napi max. 2x, vizeléskor. Jártam...
Koraszülés
Üdvözlöm! Az én prolémám elég sokrétű, 25 éves vagyok és 23 hetes terhes voltam amikor méhszájgyengeség miatt/valószínű ez volt az ok azt...
Ikerterhesség
Leletelemzés