Veszélyben van a babám?

Tisztelt Dr.Nő/Úr! 2009.02.19-én pozitív terhességi tesztet kaptam. Másnap egy korábbi pajzsmirigy irányábn történő vérvétel eredménye 14.150-es tsh értéket mutatott, ekkor derült ki először hogy pajzsmirigyalulműködésem van.Kétségbe vagyok esve mert sok rosszat olvastam arról, hogy károsodhat a magzat ha nem kezelik megfelelő módon.Idegrenszeri és más egyéb károsodásokról írtak.Elegendő ilyenkor csak 1 pajzsm.UH/mert azt holnap megcsinálják/ vagy elengedhetetlen az endokrinológiai vizsgálat  a megfeleló gyógyszerek megállapításához? Mert csak júniusra kaptam időpontot.Nem lesz késő a babára nézve ha csak mostanában, vagy ne adj isten júniusban kezdi meg a háziorvosom a kezelést? A fázékonyságon és a hajhulláson kívül nem volt más tünetem max annyi hogy nem tudtam fogyni, ezért is kértem a vérvételet. A menstruációm 6-7 hónapja/ekkor hagytam abba a kislányom szoptaását (20hó) / szinte napra pontosan 18-19-én megjött, ezzel nem volt problémám, mint sokan mások ezt is írták.Kérem Önt/Önöket hogy nyugtasanak meg nem kell megszakítanom a terhességemet! Nagyon-nagyon féltem a babám! Válaszukat előre is köszönöm! Tisztelettel P.-né Tünde!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza pajzsmirigybetegség témában

Kedves Tünde!

A terheség alatti pajzsmirigy betegség igen súlyos lehet, tehát az biztosan nem megoldás, hogy majd júniusban kezelik. Azonnal el kell kezdeni kezelni és méghozzá viszonylag nagy dózisban. Sajnos előfordulhat a pajzsmirigy betegségben bármi a terhesség alatt, még az is, hogy elvetél. Tehát sürgősen kezelni kell magát más egyelőre semmi sem sürgős és ennyi. Csak oda kell figyelni magára. Sok sikert!

Üdvözlettel: Dr. Zsirai László

Kérdés: 2009. március 03., 17:14; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 13:52
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
pajzsmirigy alulmukodes terhesseg alatt
Tisztelt Doktor No/Ur! Jelenleg 8 hetes terhes vagyok.Szuletesem ota pajzsmirigy csokkent mukodesem van (nem fejlodott ki rendesen a pajzsmirigy) .Jelenleg...
terhesség és pajzsmirgy
Tisztelt doktor Úr/Hölgy! A következő problémám és aggodalmam van. Pár éve kis göböt találtak a pajzsmirigyemben. A tsh tavaly novemberben 4...
pajzsmirigy alulműködés
Tisztelt Dr. Nő! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy több mint 3 éve szedem a Letrox tablettát mert 3 vetélés után jöttek rá az orvosaim...
Pajzsmirigy alulműködés és...
T isztelt Doktornő! Egy éve szedek napi 25 ug L-Thyroxint csökkent pajzsmirigyműködés miatt. Jelenleg 11 hetes terhes vagyok. A TSH, (1, 9) , T3 ...
Leletelemzés