Félelem

Kedves doktornő/Úr! 27 éves vagyok 13 hetes és 5 napos ultr. CRL: 70, BPD: 20 NT: 2.8 FL: 11.2 aggodom a nyakiredő miatt. Meg csináltattam a Down-kór szűrést PAPP-A: 3.01Mom, HCG: 2.00 Mom NT: 1.74 Mom Down-kór elöfordulása: 1: 1000 Edwards-kór előfordulása: kevesebb, mint1: 50 000. Majd 16 hetesen alacsony AFP: 31.9 Mom: 0.76 Nőgyógyászom ajánlotta a második integrált tesztre még eredménye nincs, és hogy mennyek genetikai tanácsadásra. 21 hetében járok, de még nem kaptam idő pontot félek, hogy ki futok az időből nem szeretnék beteg gyereket. Ezért 19 hetesen el mentem ulrahangra és BPD 48mm/19hét 4 nap, TAD 48mm Femur 30mm/19 hét 2nap.nem találtak rendelleneséget. Van már 4 éves fiam és nálam minden rendben volt. Válaszát előre is köszönöm.

WEBBeteg Szakértő válasza terhesség témában

Kedves Kérdező! A nyaki redő vastagság határon volt, de szerintem a többi lelete negatív. A 0, 76-os AFP-t én nem tartom alacsonynak. Ha ismételt UH-n is járt és ott nem találtak rendellenességet, akkor kicsi a valószínűsége genetikai problémának. Persze végleges választ erre csak amniocentesis adhatna, de szerintem sem életkora, sem leletei ezt nem teszik indokolttá. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. március 02.

Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy

Köldökzsinór trombózis
Tisztelt Doktorúr! Férjemmel babát vártunk, de a 37-ik hétben köldökzsinór Thrombosis szövődményében elhunyt a babánk, mielőtt a világra jöhetett volna. A...
Sikertelen beavatkozás?
Tisztelt Doktorúr! A következőkben szeretném véleményét kérni: 2023.04.05.-én, 7 hetesen végeztek nálam terhességmegszakítást, mert időközben kiderült több...
Nagy petezsák, nagy szikhólyag
Tisztelt Doktor Úr! 7 hetes várandós vagyok. Terhesség megállapításkor a vizsgálaton 6+0 hetes voltam. Mindent rendben találtak. Méretek a következők voltak:...
Várandósság _ionizáló sugárzással...
Tisztelt Doktor Úr! 38 hetes várandós vagyok, körülbelül két hete iszom málnalevél teát, melynek csomagolásán most vettem észre, hogy "ionizáló sugárzással...
Lelet kiértékelés
Tisztet Dr. Farkas Ágnes! Szeretném kiértékeltetni a leletünket, hogy kell-e aggódnunk? Jelenleg a párom a 27. hétben várandós és elküldött minket a genetikus...
Terhességgel kapcsolatban
Tisztelt Dr. Petróczki István! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy az utolsó menstruációm 2022.június 22-én volt, peteérésem teszt szerint július 9. a...