Félelem

Kedves doktornő/Úr! 27 éves vagyok 13 hetes és 5 napos ultr.CRL: 70, BPD: 20 NT: 2.8 FL: 11.2 aggodom a nyakiredő miatt. Meg csináltattam a Down-kór szűrést PAPP-A: 3.01Mom, HCG: 2.00 Mom NT: 1.74 Mom Down-kór elöfordulása: 1: 1000 Edwards-kór előfordulása: kevesebb mint1: 50 000. Majd 16 hetesen alacsony AFP: 31.9 Mom: 0.76 Nőgyógyászom ajánlotta a második integrált tesztre még eredménye nincs, és hogy mennyek genetikai tanácsadásra. 21 hetében járok de még nem kaptam idő pontot félek hogy ki futok az időből nem szeretnék beteg gyereket. Ezért 19 hetesen el mentem ulrahangra és BPD 48mm/19hét 4 nap, TAD 48mm Femur 30mm/19 hét 2nap.nem találtak rendelleneséget.Van már 4 éves fiam és nálam minden rendben volt.Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza terhesség témában

Kedves Kérdező!

A nyaki redő vastagság határon volt, de szerintem a többi lelete negatív. A 0, 76-os AFP-t én nem tartom alacsonynak. Ha ismételt UH-n is járt és ott nem találtak rendellenességet, akkor kicsi a valószínűsége genetikai problémának. Persze végleges választ erre csak amniocentesis adhatna, de szerintem sem életkora, sem leletei ezt nem teszik indokolttá.

Üdvözlettel: Dr. Juhász A. Gábor

Kérdés: 2009. március 02., 11:26; Megválaszolva: 2009. március 02., 11:26
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetek terhes?
Fogamzásgátó melletti terheség...
Terhességi toxémia
Terhesség jelei
Hyperechogén papillaris izom