• Egészséges lenne?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dotor No/Ur! 34 eves no vagyok.Kerdesem az lenne :Mire kell odafigyelnem gyermekvallalasnal?Tavaly elott 2007 novemberben becsuszott egy terhesseg ezt sajnos megszakitattam. Aztan terveztuk a gyereket .Fel evre ra kozosen megbeszelve vallaltunk egy babat de down koros lett volna valoszinu, mivel a nyaki redoknel 13mm burok a testszerte 3mm burok vette korul .Igy elvetettem .Kozben megszakadt a kapcsolatom is.Most egy kapcsolatban elek es rettegek ,hogy nem lehet majd egeszseges gyermekem.Igaz ,hogy egy down kiserlet utan a kovetkezo mar elvileg nem lehetne az?Milyen vitamint?Vagy egyeb vizsgalatot csinaltassak elore ha bizonyos idon belul szeretnek gyereket?Talan ez evben.Hallottam hogy inkabb a ferfiak tulajdonsaga lenne a downra valo hajlam?En viszont azt olvastam ,inkabb a nonek a kora a befolyasolo tenyezo?Egyszoval mire szamithatok?Nagyon varom valaszat!Koszonettel

        WEBBeteg szakértő válasza a gyermekvállalás témában

        Kedves Kérdező!


        A 35 év feletti életkor emeli a kockázatát annak, hogy genetikai probléma adódjon terhesség során. Ez nem azt jelenti, hogy biztos down-os lesz a baba, de vannak olyan vizsgálatok, amit ilyen életkorban erősen javaslunk (pl. magzatvíz mintavétel a 18. héten). Szedjen normál terhes vitamint és folsavat, próbálkozzanak nyugodtan. Ha a 12. heti UH rendben lesz, 18. héten javasolt magzatvíz mintavételt csináltatni.

        Üdvözlettel: Dr. Juhász A. Gábor



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-27 09:01:09; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 06:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: