Koraszülés

Üdvözlöm!

Az én prolémám elég sokrétű, 25 éves vagyok és 23 hetes terhes voltam amikor méhszájgyengeség miatt/valószínű ez volt az ok azt mondták, bár pontosan nem tudni/beindult a szülés.mivel a baba medencevégű és lábtartásos volt megcsászároztak és így a gyermek is életben maradt bár csak 3órát élt.a kérdésem a következő lenne, mikor vállahatok újra babát és mennyi kockázata van annak hogy a következő baba is korábban fog a világra jönni? a történethez még hozzátartozik hogy a baba clostilbegyt kezelés hatására fogant meg. Mit tudnék tenni hogya következő terhesség ne így végződjön esetleg milyen vitamin készítményeket tudna nekem ajánlani amelyket a terhesség elötti hónapokban szedhetnék a terhesség alatt Femibion800-t illetve femibion400-t szedtem.

Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel: egy aggódó és elkeseredett ápolónő!

WEBBeteg Szakértő válasza koraszülés témában

Kedves Kérdező!

Amennyiben valóban méhszáj gyengeség miatt indult meg idő előtt a szülés, akkor a következő terhesség során nagyon körültekintően kell eljárni. Amennyiben 12 hónap már eltelt a műtét óta, akkor lehet terhességet vállalni. A terhesség során azonban gyakran kell ultrahanggal ellenőrizni a méhszájat, mutat-e ismét megnyílási tendenciát. Ha igen, akkor a 20. hét körül méhnyakzáró műtétet kell végezni, azzal kiviselhető a terhesség. Mindenképpen konzultáljon erről kezelőorvosával, mielőtt belevágnak.

Üdvözlettel: Dr. Juhász A. Gábor

Kérdés: 2009. február 26., 09:23 ;Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 12:03
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Korai méhlepény leválás?
Tisztelt Doktor Úr! 27 hetes gravida vagyok.4 napja tapasztalok barnás váladékozást, min.mennyiségben, napi max. 2x, vizeléskor. Jártam...
Koraszülés
Tisztelt Szakértő! 28 éves nő vagyok, 2 terhességem volt. Első sajnos a 15. héten megszakadt, második gyermekemet a 28. hétig tudtam hordani...
Korai terhességi ,alhasi fájdalom
Terhesség előtti sör
Pajzsmirigy betegség