• Koraszülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm!

        Az én prolémám elég sokrétű, 25 éves vagyok és 23 hetes terhes voltam amikor méhszájgyengeség miatt/valószínű ez volt az ok azt mondták, bár pontosan nem tudni/beindult a szülés.mivel a baba medencevégű és lábtartásos volt megcsászároztak és így a gyermek is életben maradt bár csak 3órát élt.a kérdésem a következő lenne,mikor vállahatok újra babát és mennyi kockázata van annak hogy a következő baba is korábban fog a világra jönni? a történethez még hozzátartozik hogy a baba clostilbegyt kezelés hatására fogant meg.Mit tudnék tenni hogya következő terhesség ne így végződjön esetleg milyen vitamin készítményeket tudna nekem ajánlani amelyket a terhesség elötti hónapokban szedhetnék a terhesség alatt Femibion800-t illetve femibion400-t szedtem.

        Válaszát előre is köszönöm!

        Tisztelettel:egy aggódó és elkeseredett ápolónő!

        WEBBeteg szakértő válasza a koraszülés témában

        Kedves Kérdező!

        Amennyiben valóban méhszáj gyengeség miatt indult meg idő előtt a szülés, akkor a következő terhesség során nagyon körültekintően kell eljárni. Amennyiben 12 hónap már eltelt a műtét óta, akkor lehet terhességet vállalni. A terhesség során azonban gyakran kell ultrahanggal ellenőrizni a méhszájat, mutat-e ismét megnyílási tendenciát. Ha igen, akkor a 20. hét körül méhnyakzáró műtétet kell végezni, azzal kiviselhető a terhesség. Mindenképpen konzultáljon erről kezelőorvosával, mielőtt belevágnak.

        Üdvözlettel: Dr. Juhász A. Gábor




        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-26 09:23:30; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 12:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: