• Down szindroma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        40 éves vagyok és 17 hetes terhes.3egészséges gyerekem van.Az afp vizsgálaton kiderült ,hogy a MOM eredményem alacsony csak5 ös.Ma készitettek uh és mindent rendben találtak.Az eddigi uh eredményeim is jók,a nyaki redő bőven a határokon belül van és nincs sziv rendelenesség sem.  A vérvétel után 3 nappal cukrot találtak a vizeletembe és a vérnyomásom 135-140 között van.Már 4 éve vgyok hipertóniás verapamilt szedek.Az a kérdésem hogy biztos beteg-e a babám ,vagy pedig a felfedezetlen cukor okozta-e a rossz eredményt.Mit tegyek?A genetikán csak a magzatviz vizsgálatot mondják nincs felvilágositás kb 2 perc jut egy esetre.4d uhval kiszürhető a dow-kor? nagyon félek a vizsgálat veszélyétől ugyanis a hasfalam nagyon heges és szerintem ezzel nő a kockázat.Nagyon várom a válaszát köszönettel Éva

        WEBBeteg szakértő válasza a Down szindróma témában


        Kedves Éva!

        Az ultrahang diagnosztika nem mindenható, sajnos nem lehet vele mindenn pontosan szűrni. Bár eddigi leletei alapján nagy gond bizonyosan nincs, azt, hogy a baba érintett-e Down-kór miatt, csak genetikai amniocentesis útján lehet kideríteni. Mivel 40 éves elmúlt, én mindenképpen javasolnám a vizsgálat elvégzését, mert csak ez ad teljes bizonyosságot. A vérnyomására figyelnie kell majd.

        Üdvözlettel: Dr. Juhász A. Gábor

        A kérdésre a választ a
        www.fokuszbanano.hu portál orvosszakértője írta >>Tovább a www.fokuszbanano.hu -ra!


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-18 23:15:06; Megválaszolva: 2011. szeptember 06., 13:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tudj meg többet a várandósságról
      • Infografika és videó
      • Hirdetés