• Sheuermann

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő!
        35 hetes kismama vagyok és 7 évvel ezelőtt diagnosztizálták a sheuermann-t, akkor voltam 17 éves. A nőgyógyászom szeretné, ha császármetszéssel születne meg a kislányom, elküldött egy ortopédushoz, aki a leleteim alapján kiadta a véleményt, miszerint nem javasolják a hüvelyi úton történő szülést. Több orvostól hallottam, hogy ez az állapot nem oka kifejezetten a császárnak. Az MR leletem a következőket tartalmazza: A háti kyphosis fokozott. Ennek oka a VI-VIII. csigolyák ék alakú, mérsékelt fokú ellapulása. A zárólemezek feltöredezése. Legsúlyosabb elváltozás a Th. IV. -V. jobb oldalán a Th. V-VI. magasságában a középvonalban és tőle kissé balra a Th. VII. elülső harmadában és a Th. VII-VIII. között mediálisan és kissé balra látszik porc betörés. A gerincvelő részéről kóros elváltozás nem látszik.
        Arra lennék kíváncsi, hogy Ön szerint mennyire indokolt a császár ebben az esetben, mert szeretném természetes úton megszülni a babámat.

        Válaszát előre is köszönöm!
        Nikolett

        WEBBeteg szakértő válasza a szülés témában

        Kedves Kérdező!

        Amennyiben az ortopédus egyértelműen azt nyilatkozta, hogy nem javasolt a hüvelyi szülés, akkor azon el kell gondolkozni. Én a magam részéről biztos nem venném el Öntől az esélyt, ha szülni akarna hüvelyen keresztül, különösen akkor, ha jól mozog, csípőízületi beszűkülés pedig nincs. A döntést mérlegelni kell.

        Üdvözlettel: Dr. Juhász A. Gábor



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-12 13:13:17; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 13:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: