• Problémás terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő,

        39 éves leszek, két egészséges gyerekem van (genetika negatív volt korábban is). Tavaly nem tervezett terhességnél 22.hetesen el kellett vetetnem a magzatot többszörös fejl.rendellenesség miatt, mely csak a 20. héten derült ki. A genetika negatív volt, külső fertőzés okozhatta. Most úgy néz ki, ismét terhes vagyok. Férjem fél és nem mer újabb terhességbe belevágni. Van-e lehetőség korán kideríteni, hogy lehet-e baj a magzattal vagy vetessem el? Én igazából meg szeretném tartani, de én is félek, nehogy megint baj legyen.

        Köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Hölgyem!


        Amit mindenképpen javaslok, hogy genetikai tanácsadáson jelentkezzen, hiszen az életkora miatt is ott tudnak további ellenőrzést javasolni, mint amilyen az amniocentesis (magzatvíz-mintavétel). Így meg tudják mondani, hogy van-e valamilyen genetikai rendellenesség. A fertőzés okozta fejlődési rendellenességet előre sajnos nem lehet megmondani, a jó hír viszont, hogy Önnek ugyanannyi esélye van erre, mint bármelyik másik kismamának, tehát nincs fokozott kockázat az ismételt problémára. Ne izguljon, és a sajnálatos előzmény miatt semmiképpen se vetesse el a babát. Gratulálok a terhességhez!


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-07 15:56:21; Megválaszolva: 2011. szeptember 02., 14:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés