• Vetélések

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr!

         

        Már többször elvetéltem,már a második trimeszterben is.Szeretném,ha tanácsot adna mit tehetnék ellene!Főleg az idegesség az oka,lehet ilyenkor valami nyugtatót szedni,ami nem káros?Egyébként már lassan 30 éves leszek,félek,hogy lehet-e egyáltalán gyermekem.Ugyanis már klimaxos tüneteim is vannak.Ön szerint melyik városban tartják vissza a terhességet a második trimeszter után?ezt olvastam az oldalon,de nem írták,hogy hol.

        Előre is köszönöm türelmét,hogy elolvassa a levelem és válaszol rá:

        Tisztelettel:Helena

        WEBBeteg szakértő válasza a vetélés témában

        Kedves Helena!


        Az első, és legfontosabb lenne kideríteni, milyen betegség van a vetélések hátterében. Ugyanis nem valószínű, hogy "mindössze" idegességgel meg lehet magyarázni a vetéléseket, itt már egyéb betegséget kell keresni. Ezt a kivizsgálást nőgyógyászaton tudják elindítani.
        A vetélést mindenhol megpróbálják visszatartani, de csak akkor, ha él a baba, és van reális alapja a kezelésnek. 24. hét előtt viszont szülésről még nem beszélünk. Kérem írjon bővebben az előzményekről, hogy hanyadik héten, és milyen tünetekkel járt a vetélés, volt-e valamilyen kísérő tünet, stb., mert csak így tudunk közelebb kerülni a kiváltó okhoz, és ahhoz, hogy egyáltalán volt-e lehetőség kezelésre.
        A másik, hogy 30 évesen a klimax még nagyon korai lenne. Milyen tünetei vannak? Nem biztos, hogy már közeledne a klimaxhoz, de ha mégis, és a tünetei valóban erre utalnak, akkor kivizsgálás javasolt e miatt is.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-03 14:04:41; Megválaszolva: 2011. augusztus 31., 06:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés