• Terhesség, gyógyszerek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/nő!nagy problémám van.35 éves nő vagyok,ismeretlen eredetű meddőség miatt lombikprogramban vettem részt ami hál isten sikeres volt,van egy gyönyörű lányom.Lefagyasztva vár hat embrió.Jövő hónapban mentünk volna ismét beültetésre.Igen ám de közben,terhes lettem!Aminek örülhetnék is ám az a probléma hogy mivel tíz évig védekezés nélkül éltünk házaséletet és nem jött össze a baba nem gondoltam hogy most összejön.Csakhogy közben beteg lettem és mindenféle gyógyszereket szedtem.Szorongára,alvászavarra xanax 0,5-t kaptam ebből kb 8 szemet szedtem be egy nap egyet.de ez nem jött be ezért helyette Seduxent kaptam ami bevált ebből kb.6-7 szemet szedtem mert a pozitív teszt után rögtön abbahagytam.A baba kb öt-hat hetes lehet.nagyon ideges vagyok hogy ez a sok gyógyszer helyrehozhatatlan kárt okozott a babában.Mit tegyek??Kérem adjanak tanácsot.Köszönöm:Anna 

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Anna!


        A Seduxennek nincs egyértelműen kimutatott magzatkárosító hatása, a kutatási eredmények nem egyértelműek. Amit fontos tudnia, hogy még nagyon a terhesség elején jár, és ilyenkor ha nagyobb károsító hatás érné a fejlődő szervezetet, akkor vetélés következne be. Nem tartom valószínűnek, hogy néhány szem tabletta bármilyen problémát okozna, szerintem nyugodjon meg. Az életkora és az előzmények miatt is genetikai tanácsadásra fogják küldeni, de valószínűleg rutinellenőrzésen kívül nem fog más történni. Legyen boldog a spontán fogant terhességével, és javaslom menjen el pszichológushoz, hogy egy relaxációs technikát megtanuljon, ha esetleg a kellemetlen szorongás újra jelentkezne, könnyebben tudja leküzdeni.


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-01 20:03:38; Megválaszolva: 2011. augusztus 30., 06:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés