• Antibiotikum szedése terhesség alatt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor Úr!

        30 hetes kismama vagyok, a nőgyógyászom azt mondta, hogy van egy új eljárás a koraszülés megelőzésére, mégpedig az, hogy 32 hetes terhességtől 6 napos antibiotikum kúrát alkalmaznak, nekem Unasynt javasolt. A kérdésem az lenne, hogy problémamentes terhesség esetén is szükséges-e ez a kezelés, illetve hogy az antibiotikumnak lehet-e valamilyen káros hatása a magzatra nézve, vagy a későbbiekben okozhat-e valamilyen problémát a gyermekemnél.

        Köszönettel: Beáta

         

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség, antibiotikum témában

        Kedves Beáta!

        Higgye el, hogy nem csodaszer, amit az orvosa mondott. mivel biztosan nem lehet így megelőzni az összes koraszülést. Én azt javaslom, hogy vigyázzon a gyógyszer mellett, mert még akár hasmenése is lehet, mert a bélflórát is kiirthatja. Tehát beszedheti a gyógyszert, nem lesz a terhességének meg persze a gyermekének semmi baja, de azt gondolom, ez csak egy publikáció, amit az orvosa olvasott, és minden bizonnyal 100 pont ellenkezőt javasló publikációt lehet olvasni szaklapokban. De mondom magának a hasmenésen kívül, a gyereknek pedig egyáltalán nem lesz semmi baja.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-01-30 22:02:36; Megválaszolva: 2011. augusztus 29., 10:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés