• Ikrek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm önöket.Az lenne a kérdésem,hogy iker lányaim 13 hónaposak.Az első perctől kezdve meg lehet őket különböztetni.Egyforma a hajszínük szemszínük magasságuk,de csak hasonlóak,nem egyformák.Meg tudják őket az idegenek  is különböztetni.Azt olvastuk minden internetes cikkben és az Ikrek könyvében is,hogy mindent eldöntő bizonyíték,ha egy méhlepény van,akkor csak egypetéjű ikrek lehetnek,náluk egy méhlepény volt.A szülészünk is azt mondta,hogy egy méhlepény volt és egypetéjüek.Lehet ez akkor is,ha nem egyformák,vagy nem vette észre a szülész vagy a szülésznő,hogy a két méhlepény összetapadt.?Tisztelettel: Evelin

        WEBBeteg szakértő válasza a ikrek témában

        Kedves Evelin!

        Az egypetéjűség egyáltalán nem a közös lepénytől van. Amennyiben közös a magzatburok akkor van egypetéjűségről szó. De végül is teljesen mindegy, mert ha nagyon fognak egymásra hasonlítani, akkor tényleg egypetéjűek. A legjobb bizonyíték persze a genetikai vizsgálat, de persze kit érdekel. Maguknak is inkább az a fontos, hogy két nagyszerű gyermekük van, akik szépek és legyenek egészségesek. Majd úgyis kiderül mennyire hasonlítanak egymásra. Szerintem most ennek nincs jelentősége.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László

         



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-01-24 00:01:01; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 07:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés