• Reductil mellett lettem terhes

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt DR.Nő!3 hónapja szedem a reductilt.Ma csináltam terhességi tesztet.Mind a 2 pozitív lett.Árthatott ez idáig a magzatnak?Befolyásolhatta a terhességet?Szeretném megtartani a babát,de most nem tudom mit tegyek!Kérném mielöbbi válaszát.Köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

         

        Kedves Hölgyem!

        Állatkísérletekben nem mutattak ki teratogén (fejlődési rendellenességet okozó) hatást, de emberben ezt nem vizsgálták. Ezért a gyógyszer hatása ismeretlen terhesség, és szoptatás alatt, így szedése ellenjavallt ilyenkor. Nem valószínű, hogy egy szem káros hatással lenne a gyermek fejlődésére, de a biztonság kedvéért forduljon genetikai tanácsadáshoz is. Valószínű, hogy rutin diagnosztikán kívül más teendő nem lesz. Gratulálok a babához!

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes



        Kedves Kérdező!

        Gyógyszer leírását olvassa el legközelebb, ahol a terhesség és a szoptatás kizáró ok. Keressen fel genetikai tanácsadást ez ügyben, nagyos sok gyógyszerre ráírják a perek elkerülése végett, de olyan kísérlet nincs, hogy terhes embernél nézték, okoz-e fejlődési rendellenességet, az állatkísérletek pedig 100%-osan erre nem alkalmasak.

        Üdvözlettel: Dr. Nyitray Gábor


         

         

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-01-20 11:11:35; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 11:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés