• Egészséges -e a magzat ?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

         

        Tisztelt Doktornő !

        A fogamzásgátló szedésének során estem teherbe, és most jelenleg a 8-ik hetes vagyok. A fogamzásgátlót rendszeresen az orvosom által felírt módon, és időben rendszeresen szedtem, már két éve, de mégis teherbe esetem.

        A magzatot ki kívánom hordani, és arról szertnék tájékoztatáést kapni, hogy milyen veszélyei lehetnek a magzatra nézve ? Lehetnek -e következményei a magzat fejlődésére ?

        Tájékoztatom, hogy már voltam nőgyógyásznál - ultrahangon, és ott azt állapították meg, hogy a magzat él és 18 mm-es. A vizsgálatot végrehajtó orvos a hozzá intézett kérdésemre azt válaszolta, hogy keressem fel a védőnőt, és az majd mindenben segít, és felvilágosít.

        Véleményem szerint nem a védőnőnek a feladata ebben a kérdésben állást foglalni, hiszen ez orvosi kompentencia, és nem pedig védőnői.

        Tekintettel a fentiekre kérném szíves tájékoztatását.

        Tisztelettel.

        Tünde

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Tünde!
         
        A manapság használt fogamzásgátló tabletták már nem magzatkárosítóak. Rutin genetikai szűrővizsgálat (amely a terhesgondozás része) elegendő.

        Üdvözlettel: Dr. Vad Szilvia, szülész-nőgyógyász szakorvos


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-01-17 11:54:48; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 10:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: