• Aggodalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Körübelül 3-5 hetes terhes lehetek, 2 hete volt egy komolyabb megfázásom, legyengült az immunrendszerem, de csak homeopátiás golyócskákat szedtem, ami helyrehozott. A menzeszemmel mindig gondok vannak (sokszor késik, hányás, pillanatnyi ájulás és nagyon erős görcseim vannak az első napon) 1 hete megint erősebb görcseim vannak, így 2 darab Cataflan 50mg drazsét is bevettem, mert azt hittem megfog jönni (ez szokott segíteni) de akkor még nem tudtam hogy terhes vagyok. Ez a 2 szem gyógyszer, illetve a megfázásom árthat a magzatnak? Elkezdte szedni tegnap az Elevitet, azóta is vannak görcseim, de valamivel enyhébbek, utalhatnak a görcsök méhen kívüli terhességre?

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Hölgyem!

        A terhesség elején gyakran vannak alhasi, menses jellegű görcsök, amit úgy szoktak leírni, hogy olyan, mintha meg akarna jönni. Ettől nem kell nagyon megijedni. Magne B6 enyhítheti a panaszokat, de nem szűnő fájdalom esetén érdemes felkeresni kezelőorvosát, különösen, ha vérzés is társul hozzá.
        Nem tudom, vajon mikor volt az utolsó menses (az első napjától számoljuk egyébként a terhességi kort), de kb. 2 hetes kimaradás után már érdemes időpontot kérni egy vizsgálatra, ahol megerősíthetik a terhességet, és pontosan kiszámolják a terhességi kort. Méhen kívüli terhesség járhat vérzéssel, és időnként igen erős alhasi görcsökkel is.


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-01-14 21:49:56; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 09:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: