• Műtét terhesség alatt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Web Orvos! Jelenleg 16 hetes terhes vagyok a masodik kisbabammal. 11 hetes terhes voltam, amikor hirtelen meg kellett muteni vakbellel. A babaval minden rendben van, szivhangot neztek eddig, plusz 12 hetesen a genetikai ultrahang es vervetel volr ami eredmenye szinten rendben jott vissza. Mutet utan minden este rettenetes gyomor fajdalom jott ram, akar ha egy korty vizet is megittam, nagyon fajt. 3 hetig ki es be fektettek a korhazba, de fogalmuk sincs az orvosoknak, hogy mi okozza a fajdalmat. Minden eredmenyem teljesen jo. Van egy epekovem 2 eve teljesen panaszmentes volt eddig, es az orvosok sem gondoljak, hogy ez okozta a gyomorfajdalmat. Szerencsere a gyomorfajdalom elmult, azota epefajdalmam van. Ultrahangon megallapitottak, hogy az epem meg van nagyobbodva, de nincs begyulladva. Pillanatnyilag arra varok, azaz varunk a sebesz orvossal, hogy hatha jobb lesz, es elmulik a fajdalom, ami egyebkent nem gorcsos, elviselhetetlen fajdalom. Azt mondtak, hogy ha nem mulik el,muteni kell. Kerdesem az, hogy mennyire art a babanak ha ismet megmutenek. Mar igy is csinaltak 3 MRI-t, rengeteg ultrahangot, gyomortukrozest. Rengeteget fogytam a gyomorfajdalmam miatt, mert nem birtam se enni se inni, fajdalom csillapitot szedtem, most pedig ez az epeko az ami miatt nem igazan tudok sokmindent enni. 5 hete amiota elkezdodott a vakbelmutettel az egesz "tortenetem" vagy koplalok vagy szigoru dietan vagyok. A babara nezve ez sem tudom mennyire jo. Elore is koszonom valaszat. Tisztelettel, Adrienn

        WEBBeteg szakértő válasza a Terhesség témában

        Kedves  Adrienn!

        A története igen ritka. Ha az epekő műtét szükséges, nincs mese, meg kell operálni. Terhest jól lehet operálni, a magzat veszélyeztetése nélkül is.Valószinű szigorű diéta lesz ezután is, de ez a magzatot nem kárositja. Persze nem ideális - mint ahogyan az állapota sem. Jó állapotú, nem szenvedő terhes tudja kihordani a terhességet, a sebész meggondolja, és csak muszály "esetén operálja Önt.

        Üdvözlettel: Dr. Nyitray Gábor  



         
         
         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-12-15 21:57:35; Megválaszolva: 2011. augusztus 19., 12:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés