• Terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Jona Angelika nem reg talaltam meg az oldalukat, es nagyon tetszik, egy kerdessel szeretnek onhoz fordulni. 24 eves anyuka vagyok, a ferjemmel ugy dontottunk, hogy babat szeretnenk. lehet kicsit turelmetlen vagyok, ma vagyok a ciklusom 21ik napjan. nagyon fajnak a melleim, erzekenyek, es a mehemben is szurkalasokat erzek. merem a homet is, ami par napja megy felfele, 37 korul van. A kerdesem az volna, hogy ilyenkor mar lehet a terhessegnek valami jele? vagy meg tul korai? es akkor mitol lehetnek ezek? es mikor erdemes tesztelni? 4 honapja probalkozunk, eddig sikertelenul. eleg sok terhessegi tesztet csinaltam mar a mult honapokban , aminek nem volt ertelme, ezert is kerdem most ezeket. a mihamarabbi valaszat elore is megkoszonom, es elnezest kerek a kerdeseimert. Udvozlettel Udvardi Szabina

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Szabina!

        Valószínűleg nagyon próbál figyelni a teste jelzésére, de ilyenkor még koraiak lennének a terhességi jelek. Amikor valaki nagyon figyel a testére, valóban érezhet apró menses-szerű görcsöket terhesség esetén is, de biztos csak a terhességi teszt elvégzése esetén lesz.
         Lehetséges, hogy terhes lesz, de normális menstruációs ciklus során is előfordulhatnak ilyen tünetek. Az elmaradt menstruáció előtt  1 nappal lehet legkorábban kimutatni a terhességet teszttel, de 1 héttel a menses kimaradása után már biztosabban. Utána nőgyógyászati vizsgálat és ultrahang igazolja.
        Kívánom, hogy mihamarabb sikerüljön.

        Dr. Jóna Angelika 

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-11-18 23:18:13; Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 08:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés