Mi lehet?

Tisztelt doktor úr! Párommal kisbabát szeretnénk és a rendszertelen menstruációra kaptam duphaston tablettát.4hónapja szedem minden ciklusban 10 napig napi 2 szemet. A mostani adagnál fordult elő hogy a menszesz előtt 1 héttel barnás folyásom van, ami a menstruációig tart.Ennek mi lehet az oka? Terhesség lehet? pár nap múlva kell megjönnie. És hány hónap után kell orvoshoz fordulni ha esetleg nem jön össze a baba? Válaszát köszönöm. Ági

WEBBeteg szakértő válasza terhesség témában

Kedves Ági!

A duphaston sárgatest hormon készítmény, melyet azért adunk, hogy egy esetlegesen bekövetkező terhesség esetén a beágyazódást segítse, illetve megfelelő hormonhatást biztosítson. Előtte azonban tudni kellene, hogy van-e rendesen peteérése, mert ha nincs, akkor hiába szedi a duphastont... A barnás folyás belefér ebbe a kezelésbe.Én menses alatt vérvételt, majd a ciklus 13. napján ultrahangot javasolnék.

Üdvözlettel: Dr. Juhász A. Gábor

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2008. október 28., 22:12 ;Megválaszolva: 2008. október 28., 22:12
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Nagy petezsák, nagy szikhólyag
Várandósság _ionizáló...
Lelet kiértékelés
Terhességgel kapcsolatban
Vetélés,missed ab