• Spina bifida kivédése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! 7 hetes kismama vagyok, és a terhesség 5 hetétől szedem a Folsav tablettát napi 1,5mg-ot. (Az Elevitben csak 0,8 mg van) Pár évvel ezelőtt a gerincfájdalmaim miatt rtg készült, ami az S1-es csigolyánál spina bifidát mutatott, valamint sérvre utaló jeleket. A későbbi CT discus protrusiot írt le az L4-L5, valamint az L5-S1 között, viszont a CT nem írt le az S1-nél spina bifidát. A kérdésem az volna, hogy elegednő-e a napi 1,5 mg folsav az esetlegesen megjelenő velőcső záródási rendellenességek kivédésére az én esetemben? Vagy ez az S1-es Spina bifida annyira nem kóros? Ebből adódó panaszom egyébként nincs. Köszönöm válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Kérdező!

        Mivel az egyik vizsgálat leírta a másik meg nem találta meg, tényleg nagyon minimális lehet a hiány. A másik, hogy persze mindneképpen javasolt a Folsav szedése: napi 3 tabletta javasolt mindnekinek, így magának is. Szerintem ennyi elég is lesz. És persze sok sikert a babához és a terhességhez is.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László 



           
         
         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-10-24 23:14:58; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 09:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: