• Laboreredmény: mit jelentenek az értékek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Jelenleg 9 hetes kismama vagyok és az első vérvizsgálatom eredményét ma kaptam meg. Ezzel az eredménnyel jövő hét kedden kell elmennem a védőnőhöz, de addig is szeretném megtudni, hogy mit jelentenek a következő értékek? Van-e esetleg valami, amiért aggódnom kellene? Fehérvérsejt: 11,7 Neutrophyl granulocyta: 75,3 Lymphocyta: 15 Eosinophyl: 1 Neutrophyl gran. absz. szám: 8,80 Monocyta absz. szám: 1,02 Magnézium: 0,72 Leukocyta: ez ++ -os vvt : 3-5 Laphámsejt: sok Baktérium: sok Mielőbbi válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Novákné

        WEBBeteg szakértő válasza a labor vizsgálatok témában

        Kedves Novákné!

        Azt mindenképpen tudnia kell egy laborvizsgálatról, hogy minden labornak megvannak a maga referenciatartományai, így kiértékelni az eredményeket a vizsgálatot rendelő orvos hivatott.
        Nagyobb rendellenesség nem látszik az eredményen, feltéve, ha a referenciában nincs nagy különbség. Nem írta le helyesen az eredményeket, mert nem mindegy, hogy vérből, illetve vizeletből kapta az értékeket. Úgy látom, vizeletvizsgálat is volt, ami azt mutatja, hogy van egy húgyúti fertőzése, ezt lehet, hogy kezelni kell. Fogyasszon bő folyadékot, ilyenkor ez nagyon fontos. Nem tudom, vajon elmondták-e, hogy a vizeletet középsugár vizeletből kell leadni. Ez azt jelenti, hogy alapos lemosás után a vizelet elejét a wc-be kell engedni, majd a középső részletből kell felfogni a vizsgálathoz szükséges mennyiséget. Lehet, hogy Ön már ismerte ezt a módszert, de azért írtam le, mert sokan nem tudják, és ez hamisan mutathat olyan laboreredményeket, minta lenne egy gyulladás.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-10-13 08:37:17; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 15:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés