• Bekeményedik a hasam

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        19 hetes kismama vagyok és az utóbbi időben bekeményedik a hasam. Azt szeretném tudni, hogy van-e okom az aggódásra, és hogy mit tegyek hogy ez gyorsan elmúljon? Már elkezdtem a magnézium szedését is. Ez megszüntetheti? Tisztelettel: Jakab Norbertné

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Kérdező!

        Növekszik a terhessége, és vele együtt a méhe is. Az ilyen jellegű keményedések gyakran előfordulnak. A megoldás a magnezium szedése és a bő folyadékbevitel, valamint a napi pihenők beiktatása.

        Üdvözlettel: Dr. Juhász A. Gábor


        Kedves Jakabné!

        Amennyiben keményedik a has, akkor bizony a szervezet jelzi, hogy valami nem stimmel. Lehet, hogy rendszeresen megerőlteti magát, sokat emel, többet gyalogol, mint kellene illetve kevés folyadékot iszik. A megoldás ezek ellensúlyozása. A szexuális élet szüneteltetése, sok folyadék ivása és persze több pihenés. A szervezet szól, hogy valami nem stimmel, csak maga nem vette észre. Hát figyeljen a jelzésekre! Egyébként egy terhesnek legalább 3 l folyadékot meg kell innia. Ezt sajnos a terhesek nagyon nagy része nem teszi meg, és persze ugyolyan nagy részük panaszkodik is a keményedések miatt.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László nőgyógyász



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-10-09 21:38:32; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 14:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés