• Bizonytalanság 2

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Voltam orvosnál, igen terhes vagyok, azért késett a menstruációm. Egész hónapban szedtem a Reductil nevezetű fogyasztótablettát, most 5 hetes terhes vok. Árthat a babának ez a gyógyszer, vagy még elég korai szakaszban voltam, h ne okozzon semmi problémát? Segítségét köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Tisztelt Kérdező!

        Nem ártott a terhességnek, hiszen ez még igen kicsi és még nincs közös keringésük.

         Dr. Csősz György


        Kedves Hölgyem!

        A Reductil tabletta vizsgálatakor állatkísérletekben nem mutattak ki teratogén (fejlődési rendellenességet okozó) hatást, de emberben ezt nem vizsgálták. Így a gyógyszer hatása ismeretlen terhesség, és szoptatás alatt, ezért ellenjavallt a szedése ilyenkor. Ha súlyos problémát okozott volna, valószínű lett volna, hogy vetélés következik be. De mindenképpen említse meg kezelőorvosának a gyógyszerszedést, valószínűleg genetikai tanácsadóba fogja küldeni Önt, akik pontosabban megállapíthatják, fennáll-e kockázat.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-10-05 20:59:39; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 11:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés