• Terhességi toxémia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        26 hetes kismama vagyok. A leleteim alapján a védőnő toxémiát állapított meg. Vizesedik a bokám, magas a vérnyomásom (144/80 p.:98) és fehérje van a vizeletemben. Szerdán vércukrot mér nálam. Ha szerdán is ilyenek lesznek az eredményeim, az orvos segítségével beküld a kórházba kezelésre. Azt szeretném tudni, hogy milyen veszélyeket rejt ez a betegség a babára illetve rám nézve? Hogyan lehet gyógyítani és hány napos kórházi kezelést igényel? Haskeményedésre pipolphent szedek és még neo-ferro-folgammát is. Válaszát előre is köszönöm. Ildikó.

        WEBBeteg szakértő válasza a Terhességi toxémia témában

        Kedves Ildikó!

        A terhességi toxaemia kezelése a vérnyomás 140/90 Hgmm alatti beállitását jelenti a vizelet fehérje hetenkénti monitorizálása mellett, illetve hetente elvégzett laborvizsgálatokat. (májfunkció, vérkép, alvadási faktorok). A fentiekből következik, hogy a kezelés csak tüneti, inkább a magzat és az anya fokozott monitorizálását jelenti, a "gyógyulás" csak a szülést követően következik be. A cél a terhesség minél további viselése, ugyanis, ha a vérnyomás nem uralható, vagy a végeredmény , illetve vizelet fehérje egy adott szintet meghalad, a terhességet be kell fejezni , mivel közvetlen veszélyállapot alakul ki mind az anyára, mind a magzatra vonatkoztatva.

        A fentiek miatt előre nem lehet megmondani, hogy az Ön esetében hány napos kórházi benntartozkódást igényel a kivizsgálás és a kezelés beállitása. A fokozott monitorizálás azért is fontos, mivel gyakoribb a méhen belüli elhalás, az anyai görcsroham, a lepényleválás, illetve a magzat növekedési visszamaradása toxaemia mellett.

        Üdvözlettel: Dr. Csóka Miklós 




           
         
         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-09-24 14:58:56; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 12:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: