9 hetes terhes

Tisztelt Doktornő! Amióta terhes vagyok minden betegség elér.Kiderült, hogy hüvelygombám van, nem kaptam rá semmit, pedig én aggódom miatta.3 hete nagyon csúnyán megfáztam, azóta is Nasivin 0, 05% orrcseppet kell használnom, mert más nem használ, árthat a csepp a babának? . Most pedig hétfőtől (04.21.) elkapott a hasmenés (szinte óránként) , sőt 4 hánytam is, és nagyon félek, hogy ki fogok száradni. Most már múlóban van, de alig győzők annyit inni, hogy na száradjak ki nagyon, bár a nyelvem már fehér.Nagyon félek, hogy ezek a betegségek ártottak a babának.Sokan azzal nyugtatnak, hogy ha ártottak volna már elvetéltem volna.Ugye nem fogok fogyatékos gyereket szülni ezek miatt? Mit csináljak másképp? Megnyugtatna kérem? Előre is köszönöm válaszát! Maradok tisztelettel: Kocsis Klaudia

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza terhesség témában

Kedves Klaudia!

A Nasivin 0, 05 %-os orrcsepp nem árt a babának, de 10 napnál tovább nem érdemes használni, mert az orrnyálkahártyája hozzászokik az orrcsepphez, és a dugulás nehezebben fog megszűnni. A terhesség elején, főleg a 12. hétig óvatosnak kell lenni a gyógyszerek szedésével, hiszen a baba ilyenkor még nagyon sérülékeny. A hüvelygombára és a hasmenésre sem jellemző, hogy fejlődési rendellenességet okozna. Próbáljon meg többször, de kevesebb mennyiségű folyadékot fogyasztani ha hányingere van, hogy a kiszáradást elkerülje. Szedjen fólsavat az előírásnak megfelelően, mely bizonyítottan csökkenti a fejlődési rendellenességek kockázatát. Táplálkozzon kiegyensúlyozottan, szedjen vitaminokat, hogy immunrendszerét erősítse. A 12. héten esedékes ultrahangvizsgálat után kérjen tanácsot nőgyógyászától hüvelygyulladását illetően.

Dr Jóna Angelika

Kérdés: 2008. április 27., 20:17; Megválaszolva: 2011. július 28., 07:20
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Leletelemzés
Jod es pajzsmirigy hatasa elso...
Barnás pecsételés
Terhesség, trombocita
Terhesség+post covid