• Mi a gond?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Egy éve szültem, császárral. Négy napja hagytam abba a cerazette gyógyser szedését, amíg szedtem gyakran minimálisan vérezgettem. A gyógyszer nemszedése óta is minden reggel vérzem és görcsöl a hasam. Ez a menstruáció már? Vagy mikorra várható az első menses? A másik kérdésem az lene, egy kézi vizsgálattal a nőgyógyász meg tudja állapítani a terhességet? Köszönöm szépen!

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves Hölgyem!

        Valószínű, hogy ez már menstruáció lesz, de előfordulhat, hogy még rendszertelen lesz. Ha panaszai nem a megszokott menstruációs jellegűek, illetve túl hosszú ideig tart a vérzés (több, mint egy hétig), akkor forduljon kezelőorovsához egy kontrollvizsgálatra.
        Terhességet bimanuális (két kézzel) vizsgálattal legfeljebb csak valószínűsíteni lehet néhány jellegzetes jel alapján, de biztosat csak UH vizsgálat mondhat. Ennek elvégzése hiányában terhességet sem igazolni, sem kizárni nem lehet.


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-09-12 09:57:19; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 12:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés