Egy nagyon elkeseredett 21 éves lány

Tisztelt Doktor Nő. Azért fordulok önhöz mert a párommal másfél éve probálkozunk, de eddig még sajnos sikertelenül a gyermek vállalással. Voltam orvosnál, a párom is volt. Neki azt mondták hogy jó az eredménye, hogy velem is minden rendben van. Voltam laborba és amit kaptam eredményt, arról sajnos semmit nem tudok, csak odaadták nekem a papirt, de az orvosom nem mondott semmit. Szeretném, ha ön segitene nekem abban, hogy az általam leirt eredményeket legyen szives nekem véleményt mondani, mert nem tudom hogy van-e peteérésem vagy nincs. Amiket itt leirok önnek azok ugyanugy szerepelnek nálam a leleten. tsh: 1.58 mU/l ft4: 13.0 pmol/l kortizol: 150.1 nmol/l prolaktin 262.6 mU/l progeszteron 36.9 nmol/l tesztoszteron 2.5 nmol/l DHEA-S 9.4 umol/l A vért a ciklusom 21. napján vették le tölem reggel éhgyomorra. Az orvosom ezek az eredmények alapján clostilbegyt-et meg duphaston-t írt fel nekem, hogy szedjem a clostilt a vérzésem 3.ik napjától 5 napon át napi 2x1-et, a Duphastont a 16.ik naptól kezdve 10 napon át napi 2x1-et és kettő havi adagot kaptam és azt mondta hogy csak akkor menjek vissza hozzá, ha nem jött meg a mensim. Nagyon el vagyok keseredve mert senki nem mond nekem semmit és nem tudom mi a baj. Ezen kivül rajtam semmilyen más orvosi beavatkozást nem csináltak. Arra kérném önt, hogy az általam leírt eredmények alapján legyen szíves kielemezni a párom leletét is, mert nem tudjuk hogy mi az eredmény. Amit én most itt leirok önnek az ugy szerepel a pepiron is: Elfoly: 60 perc, É: 20% L: 10% M: 70% absztinencia: 5 nap sperma viszkozitás: erősen fokozott sperma ph: 7.6 sp.mennyisége: 4.0 ml össz.spermiumszám: 264 M spermium cc.: 66 M/ml sperm. mobilitas %: 30% sperm.norm.morf.%: 85% sperma értékelés: 1-2 fvs, bakt-k., elv. 1-1 nem agglutinált p. csomó. Nekem ezek vannak az eredményen, de nem tudjuk hogy milyennek számít. Kérem segítsen rajtunk. Miért nem estem még teherbe ön szerint? válaszát nagyon megköszönném. Nagy és mély tisztelettel: Ildikó

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza meddőség témában

Kedves Ildikó!

Először is szeretném ismertetni Önnek a labor eredményeit. A tsh nevű hormonnak a mennyisége a vérben a normálisan 0, 3-4 mU/l között kell lennie, Önnél ez az érték 1, 58 mU/l, tehát ez rendben. Az ft4 az úgynevezett szabad tiroxin hormon, amely hormont a pajzsmirigy termeli, ennek a hormonnak a vérben mért mennyisége normálisan 10-31 pmol/l, Önnél ez az érték 13pmol/l, tehát ez is rendben van. A kortizol vérben mért mennyisége normálisan 8 órakor: 138-635 nmol/l, 16 órakor pedig: 82-413nmol/l Önnél ez az érték 150, 1 nmol/l tehát ez is rendben. A prolaktin mennyisége a vérben normálisan 33-581 mU/l, Önnél ez az érték 262, 6 mU/l, tehát ez is rendben. A progeszteron mennyisége a vérben normálisan a ciklus ezen szakaszában, 6, 4-79, 5 nmol/l, Önnél ez az érték 36, 9 nmol/l, tehát ez is rendben van. A tesztoszteron szintjének a vérben nőknél normálisan 3, 5 nmol/l alatt kell legyen, Önnek ez az érték 2, 5 nmol/l, azaz szintén rendben van.

A DHEA-S mennyisége a vérben nőknél 2, 2-9, 2 µmol/l, Önnél ez az érték 9, 4 µmol/l, tehát egy picit emelkedett. A Clostilbegyt nevű gyógyszer elősegíti az ovuláció bekövetkezését, a Duphaston-t pedig hormonpótlás miatt kapta, azért hogy biztosított legyen a megfelelő hormonszint a ciklus második felében.

A párjának a vizsgálata során az "elfoly: 60 perc" azt jelenti, hogy az ondóváladék egy óra alatt elfolyósodott, ami így normális. Ha nem folyósodna el, az utalna valamilyen problémára.

A pH 7, 6 rendben mivel nagyobbnak kell lennie, mint 7, 2, az sp.mennyisége: 4, 0 ml szintén rendben van, mivel nagyobbnak kell lennie mint 2, 0 ml. A spermium cc.: 66M/ml rendben van mivel az a fontos, hogy meghaladja a 20M/ml (M=millió) .

Tisztelettel, Dr. Kocsis Erika

A peteérésről való tájékozódáshoz UH vizsgálatokat, úgynevezett folliculometriát is javasolnék. A vérvételi eredményeket az UH leletek ismeretében a legcélszerűbb értékelni.

A "sperma" lelet végén lennie kell egy összesítő véleménynek: "normozoospermia" esetén jó a lelet.

Üdvözlettel:

Dr. Lukács János szülész-nőgyógyász

Kérdés: 2008. április 26., 17:50; Megválaszolva: 2011. július 28., 07:17
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Petesejt megtermekenyites.
Tisztelt Dr. nö/ur Egy baratnöm mar több eve szeretne egy babat, de eddig meg nem jött össze csak egy terhesseg ami 2 honap utan elment.Hallottam...
Babaprojekt
Tisztelt Hölgyem/Uram! 15 hónap sikertelen babaprojekt után a férjem spermájában találtak streptococcus baktériumot. Az lenne a kérdésem, hogy...
Vizsgálat eredménye
Tisztelt Doktor Nő/Úr! 2 éve próbálkozunk a párommal, még nem sikerült a teherbeesés. Elkészült a hormonvizsgálatom eredménye, erről...
Nyálkás vérzés
Tisztelt Dr. Nő/Úr! Elkészültek a vérvétel eredményei. Sajnos nőgyógyászom nem tudott semmi biztatót mondani. Azt mondta az eredmények alapján...
Meddőség
A meddőség mitől alakulhat ki egy nőnél pl. nálam ha már van 2 gyerekem. A mostani párommal immár 2 éve próbálkozunk de sehol semmi. A 2 gyerekem...