Fertőzés terheség alatt

Jó napot kívánok! 23 hetes terhes vagyok és az lenne a kérdésem hogy van e olyan hüvelyi fertőzés ami nekem tünet mentes de én szexulas úton át adhatom a páromnak akinél sürű vizelési inger jelentkezik viszont fájdalom nem és néha piroság ha van ilyen mivel kezelhetném . Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Fertőzés terhesség alatt témában

Tisztelt Hölgyem!

A hüvelyi élőflóra /mikrobiom/ állapotára, valamint a kórokozók kimutatására a következő lehetőségeink vannak:

-hüvelyváladékból gomba és bacterium tenyésztés

-hüvelykenet vizsgálat

valamint a nemi uton terjedő kórokozók kimutatása PCR metódussal:

HPV,Chlamydia,Ureaplasma,Gardnerella,Micoplasma,Atopóbium, Trichomonas vizsgálat.

A korrektség kedvéért ugyanakkor a partner egyidejü kivizsgálása is javasolt és az eredmények megismeréséig óvszer használata ajánlott.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2021. január 21., 10:00; Megválaszolva: 2021. január 23., 17:08
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Antibiotikum mellett terhesség
Tisztelt Doktornő! Január 20-26-ig vírusos hasmenésem volt, antibiotikumot szedtem rá.A fogamzásgátlót folyamatosan szedem. Február 6-án volt nemi...
Lehetek terhes?
Fogamzásgátó melletti terheség...
Terhességi toxémia
Terhesség jelei