Lehetek-e terhes

Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! Az lenne a problémám hogy egy ideje szédüléssel ,hányingerrel és fejfájással küzdök körübelül kevesebb mint egy hónapja. Párommal többnyire használunk óvszert általában a menstruációm alatt és után 1 hétig nem szoktunk de utána vigyázunk (csak párszor fordúlt elő hogy belém ejakuált akkor is a vérzésem alatt) . A ciklusom 28 napos és most késett 6 napot (dec. 24-ére vártam de dec. 30. jött meg) és általában 5-6 napos szokott lenni most alig volt 4. Első két nap nagyon intenzív volt a vérzés és enyhébb szokott lenni sokkal a másik két nap folyt de nem sok vér sokkal elviselhetőbb volt a mennyisége (olyan volt mint ha nem is lett volna mert alig éreztem de a betét foltos volt (mint amilyen általában szokott lenni) a színe pedig olyan volt hogy 30-án reggel élénk piros volt majd egy 20 perccel később már vörös de mindig vörös szokott lenni. Az utóbbi 1-2 évben szinte mindig fájt, görcsölt menstruáció előtt a hasam de most ez is elmaradt. (most kellemesebb volt leszámítva az elején a sok vért) 165 cm magas vagyok és 47 kiló több orvos is anorexiásnak nézett és kérdezték mindig hogy van e valami bajom stb. de nincs. De arra gondoltam hogy ez is okozhatja a problémát (de mostanába sikerült súlyt felszednem 3-4 kg-t) ,napi 3 étkezés megszokott lenni ,folyadék bevitel 1-1.5 liter többnyire víz. Azon gondolkoztam hogy ez a szédülés ,hányinger ,fejfájás ami mostanában szinte minden reggel van vagy evés után illetve előtte (elég gyakran jelentkezik volt hogy egy kókuszgolyót bekaptam és akkor is de volt hogy ettem és elmúlt) lehet-e terhesség jele? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Lehetek-e terhes? témában

Tisztelt Hölgyem!

Köszönöm levelét. Panaszai alapján azt gondolom, hogy első teendők közé tartozna, hogy reggeli első vizeletből terhességi reactiót végezne otthonában. Ezt pár nap elteltével ismételni is lehetne.

Ha negativ az eredmény / egy csik/ akkor a terhesség kizárható. Következőkben, tüneteinek tisztázása miatt pajzsmirigy kivizsgálást javasolnék elsősorban vérvétel/ TSH,Ft3,Ft4,AntiTPO meghatározás/ ez választ adna a pajzsmirigy állapotára, illetve pajzsmirigy ultrahang vizsgálat végzése is tanácsos lenne.

Visszatérve a vérvételre vérkép vizsgálat, ionogramm, májfunkciós vizsgálat, valamint vércukor és D vitamin szint meghatározást is lehetne végeztetni egyben és ezek eredménye meghatározná a további teendőket is.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2021. január 12., 11:55; Megválaszolva: 2021. január 17., 21:23
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Antibiotikum mellett terhesség
Tisztelt Doktornő! Január 20-26-ig vírusos hasmenésem volt, antibiotikumot szedtem rá.A fogamzásgátlót folyamatosan szedem. Február 6-án volt nemi...
Lehetek terhes?
Fogamzásgátó melletti terheség...
Terhességi toxémia
Terhesség jelei