Terhesség, edzés

Tisztelt Doktor! Jelenleg 10 hetes terhes vagyok. Az első 7 hétben még nem tudtam róla, a ciklusom általában több mint 40 napos szokott lenni. Ekkor még súlyzós edzéseket csináltam, intenzív 20 perces gyakorlatsort, 6 kg-os kettlebellel. Ez idő alatt volt rá példa, hogy néhány percig kapkodtam a levegőt, ekkor megpihentem. A pozitív teszt után már nem használtam. Árthattam ezzel a babának? Köszönöm szépen.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Terhesség, edzés témában

Tisztelt Hölgyem!

A méh támasztó és függesztő szalagrendszere olyan tökéletes, hogy a fizikai tevékenység során növekedő hasüri nyomásváltozást hosszu ideig ki tudja védeni, ezért válaszom egyértelmüen az, hogy a magzat károsodásától nem kell tartania.

Helyesen tette, hogy a sportolás ilyen formáját már nem gyakorolja és javaslom, hogy a várandósági hetek alatt -előzetesen kezelőorvosával egyeztetve- a kismama torna lehetőségével éljen.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2021. január 10., 14:46; Megválaszolva: 2021. január 11., 21:00
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Leletelemzés
Jod es pajzsmirigy hatasa elso...
Barnás pecsételés
Terhesség, trombocita
Terhesség+post covid