• barnazas

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot kívánok, olyan kérdéssel fordulok önhöz hogy a terhességem során 5. Hetes vagyok "elméletben "(utolsó menstruáció február 14.en volt), pár napja barna folyást vettem észre pisilés közben és mai nap volt benne vér is ami sötét volt. Nagyon megijedtem így elmentem a surgossegire, ne hogy vetélés legyen a dologban kaptam, hormont és mellé vérzés csillapítót aminek a neve Dicynone, elolvastam a tájékoztatót terhesség első három hónapjában nem ajánlott a szedése de nekem mégis felirták, mennyire lehet káros a picire? Válaszát előre is köszönöm, Katalin

        Dr. Pétervári László válasza a Terhesség témában

        Tény,hogy az alkalmazási elöíratban a terhesség első három hónapjában nem javasolják alkalmazását.Akutan szükséges lehet a terhesség alatt, az első harmadában is. A várható előnyeit,kockázatát kell mérlegelni.Klinikai vizsgálatok nem állnak rendelkezésre a gyógyszer magzatra gyakorolt hatásáról. Ezért nem javasolják. Rutascorbin alkalmazható helyette.


        Kérdés: 2020. április 11., 16:36; Megválaszolva: 2020. április 14., 21:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktor úr. 9hetes terhes vagyok enyhe székrekedéssel küzdök. A kérdésem az lenne hogy duphalac belsőleges oldatos lehet e szedni? Progeszteront szedek 3x1 et lehetséges h emiatt nem nagyon megy a székletelés?

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Füstmentes jövő
        Mitől igazán ártalmas a cigaretta?
        A hurutos köhögés
        COVID-19 kisokos