• Elmaradó vérzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Úr! Azzal a panasszal fordulok tanácsért, hogy pontosan 1 éve hagytam abba a Nuvaring hüvelygyűrű használatát (3év használat után),de fél év elteltével ismét elkezdett meghosszabbodni a ciklus (35-38 napra jött meg a menstruációm,mint a nuvaring használata előtt),majd január legelején volt utoljára menstruációm. Tehát az elmúlt 2 hónapban kimaradt a vérzés (sosem volt ilye korábban,maximum sokat késett), ami azért furcsa,mert nem vagyok terhes.. Több tesztet is csináltam több hét eltéréssel is,és mind negatív volt. Elmentem nőgyógyászhoz is, aki megvizsgált ultrahanggal, hogy valóban nem vagyok-e terhes,de végül azt mondta,ha a következő sem jönne meg,menjek vissza-és ír fel hormon tartalmú készítményt-ami meghozza a menstruációt. Kérdésem az lenne,hogy valóban szükséges-e ez a készítmény, illetve mi lehet az oka annak hogy elmarad a vérzésem? Még a Nuvaringhez lehet köze? (az doktor úr nagyon sietett a sok beteg miatt amikor vizsgált,nem mertem faggatni a kérdéseimmel,ezért most itt próbálok válaszokat keresni, illetve most a kialakult koronavírus helyzetben nem merek visszamenni a rendelésre..) Nagyon köszönöm a segítséget!

        Dr. Pétervári László válasza a Nőgyógyászati betegségek témában

        A leírt panaszát hormonális tényezők okozzák.Az emelkedett hormon szint miatt a méh nyálkahártya nem válik le,így nincs menstruáció. A terhességet kizárták.Gyógyszeres kezelés jön szóba,mely rendezi a hormon háztartást és a menstruáció jelentkezik. Keressen fel szakrendelést.


        Kérdés: 2020. március 25., 17:05; Megválaszolva: 2020. március 26., 18:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: