• Vércsoport szerológia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! Harmadik gyermekem várom, eddigi várandósságaim során negatív volt az ellenanyagszűrés eredménye. Mostanáig. Most a harmadik a pozitív vérvétel eredményen túl megjelent az auto-anti -S antitest is a leletemen. Nem kaptam információt arról, hogy ez mennyire befolyásolhatja a terhessèg fennmaradó néhány hetét(rám illetve a magzatra tekintve), van-e szükség egyéb vizsgálatokra, károsíthatja-e a magzatot, illetve a tervezett császármetszés sorra kerülésekor, vagy ha hamarabb beindul a szülés ,mi a teendő? Előre szükséges a vérellátóval egyeztetni az orvosomnak, vagy nem okoz gondoz az adott vörösvérsejt koncentrátum szűkség esetén időben való rendelkezésre állása, ha transzfúzióra kerülne sor az operáció alatt? Sajnos az orvosom lehet ,hogy éppen szabadságon lesz. Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Farkas Ágnes válasza a terhesség, vércsoport, ellenanyag témában

        Kedves Hölgyem! Az Önnél megjelent antitest csak igen ritkán okoz problémát a terhesség alatt, nem kell aggódnia. Ami fontos, hogy olyan intézményben szüljön, ahol az esetleges speciális ellátás elérhető a babának, ha mégis kialakulna valamilyen szövődmény (vérszegénység, keringési probléma). Azt nem írta, hány hetes terhes, így konkrét tanácsot nem tudok adni a terhesgondozás tekintetében, de ami biztos, hogy gyakrabban kell ellenőrizni a terhességet, több ultrahangra lesz szüksége. A császármetszés nem nagy kockázatú műtét, így előre nem kell vért igényelni a véradóból, ha valamilyen egyéb kockázat is lenne, akkor kell csak előtte készülni vérrel. Jó eséllyel semmilyen beavatkozásra nem lesz szükségük, de felkészült intézményben bármi időben elvégezhető. Jó egészséget! Üdv. : Dr. Farkas Ágnes


        Kérdés: 2019. december 18., 17:43; Megválaszolva: 2020. január 02., 13:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: