• Most akkor hogy?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztel cím. 07.02.-án voltam orvosnál aki megállapította hogy 6 hetes kismama vagyok. Ez otthon igen nagy nézeteltérés okozott. Mivel kb 05.23. 05.24.-én volt az utolsó menstruációm első napja sajnos nem jegyeztem fel. A párommal 06.01.- voltunk egyszer együtt. Csak ővele és csak akkor volt szexuális kapcsolatom. 07.02.-hoz ez ugye 4 hét így a párom jogosan állíthatja hogy nem tőle van. Sajnos az orvos sokat nem segített. Kicsi olvasgatás után kiderítettem, hogy a terhességet az utolsó menstruáció első napjától számolják tehát véleményem szerint 07.02.-án 5 hetes 2 napos terhes lehettem. Viszont a magzat kb 4 hetes 2 napos lehet. Jól gondolom? Ha igen hogy tévedhet az orvos ennyit? Nagyon komoly problémákat okoz egy ilyen kijelentéssel pont ebben a sérülékeny időszakban.válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Kiss György válasza a Most akkor hogy ? témában

        Tisztelt Hölgyem ! Az Ön által is olvasott Nagele szerinti " vérzéses időszámitás " , vagyis az utolsó menstruátió első napja, valamint az ultrahang által megállapitott terhességi idő között -"pont ebben a sérülékeny időszakban " - plusz, minusz 2 hét eltérés lehetséges, hiszen a fogantatás legnagyobb valószinüséggel a ciklus középidejében történik. Üdvözlettel: dr.Kiss.


        Kérdés: 2019. július 04., 14:41; Megválaszolva: 2019. július 07., 15:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: