• Terhesvitamin szedése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Segítségét kérném az alábbiakban.Párommal 2.gyermeket szeretnénk. Az 1.terhességem előtt is elkezdtem a Gravidát szedni,és a terhesség alatt is szedtem,+utána még. Most is szeretném szedni,de az 1.terhességem után kb:fél évvel pajzsmirigy alulműködésre kellett és jelenleg is kell szednem gyógyszert.25mikrogrammot szedek Euthyrox nevű gyógyszerből.Kérdésem,hogy a gravida szedhető a napi 25 microgramm euthyrox mellett ,még a teherbeesést megelőzően szeretném elkezdeni a vitamint.Továbbá láttam,hogy folsavból kevés van a gravidába,mellette javasol e még folsav bevitelt?Nem e kevés folsav benne?Válaszát előre is köszönöm.üdv:Melanie

        Dr. Kiss György válasza a vitamin témában

        Tisztelt Hölgyem ! A tervezett nagy esemény előtt a pajzsmirigy teljes kivizsgálását javasolnám/ laboratorium: TSH,Ft3,Ft4,Anti TPO, és ultrahang vizsgálat, majd ezt követően, ha szükséges a gyógyszeres kezelés beállitását. Az Ön által már szedett és az első várandósság alatt már bevált magzatvédő vitamin szedésének semmi akadálya nincs, a folsav szint megfelelő. Üdvözlettel: dr.Kiss.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. március 07., 15:56; Megválaszolva: 2019. március 11., 20:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktorúr/Doktornő! 11hetes veszélyeztetett terhes vagyok toxoplasma vizsgálaton vettem részt aminek az eredménye: IgA 0,5 negatív IgM 7,46 AU/ml kétes IgG 3.00 IU/ml negatív A kérdésem az lenne,hogy valószínű jelenleg is...
        Kedves Doktor úr/Doktornő, Szeretnék érdeklődni, hogy terhesség alatti aranyérre mit lehet használni? Borsónyi fájdalmas csomóról van szó, lehet, hogy inkább vérrög, bent helyezkedik el. Sajnos élénk piros vérzés is kíséri...
        Tisztelt Doktornő! A mai nap védekezés nélkül voltam együtt partneremmel. Folyamatosan szed fogamzásgátlót, a menstruációs időszak alatt egy hétig nem szedte, 2 napja újra szedi. Nem védekeztünk, és ,,benne mentem el". Segítségét...
        Jó napot kívánok.Tegnap voltam nőgyógyásznál és kiderült hogy terhes vagyok.Az orvos véleménye alapján 6 hetes.Utolsó menstruáció március 20-24ig tartott,de eltért a megszokott menstruációtól,és nem is görcsöltem,kevesebb napig is...
        5 hetes terhes vagyok miomat talatak mehem hátsó falából indul ki 6x7 cm..kérdés mi esélye van hogy kihordjam a gyereket félek hogy elmegy..eslő terhesség 12mm és endometrium 3 mm echósz..kérem válaszoljon milyen lehetőségek és esélyem van a...