• Gyermeket szeretnék vállalni.

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő! Lenne egypár kérdésem! 44 éves nő vagyok. Sajnos volt egy mélyvénás trombózisom így állandó vérhígítót szedek, a vérnyomásom is kicsit magas:( Van három gyönyörű gyermekem. Szeretnék még egy babát vállalni. Ön szerint van erre lehetőségem? Várom szíves válaszát. Tisztelettel: Rudas Ildikó

        Dr. Molnár Dóra válasza a trombózis témában

        Kedves Kérdező, a fenti adag warfarin mellett méhen belüli fejlődési zavar alakulhat ki. A vérnyomáscsökkentő gyógyszerét is át kellene állítani még a fogantatás előtt. Nem tudom, hogy mi volt a trombózis oka, és mikor szenvedte el, angiológus véleményét is kérje ki, mert bizonyos alvadási zavarok a méhlepény keringését is zavarhatják. A leírás alapján nem lehetetlen egy újabb gyermek vállalása, de mindenképpen vannak kockázati tényezők, amivel számolni kell. Orvos egyetemi klinikán érdemes a terhesgondozást is végeztetni, tekintettel az esetlegesen felmerülő több orvosi szakmát is érintő problémákra. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2016. január 25., 12:59; Megválaszolva: 2016. január 25., 21:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: