• Lehetek e terhes?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! 32 éves túlsúlyos nő vagyok, régóta próbálok fogyni, hol sikerül hol nem. Pharmatexet használunk védekezésre, amúgy 34-35 napra szokott megjönni, de az utolsó 2 hónapban 39-napra jött pontosan, azonban most már Július 23-án volt az utolsó menzeszem és azóta semmi, a mellem duzzadt, féjdalmas, mint menzesz előtt szokott, szagokat erőteljesen érzem, kimondott émelygésem csak a szagokra van, minden du-este nagy éhség fog el, de azért ilyenkor inkább kalóriaszegény dolgokat eszek. Csináltam tesztet 1 hete 2X is, de negatív volt, a tünetek most is fenn állnak. Kolléganőm mondta, neki is negatív volt, ő végig csinálta az összeset mégis terhes volt. Lehetséges, hogy a teszt nem mutatja ki, vagy a hormonrendszerem játszik velem? Ilyen tüneteim 4,5 éve voltak, amikor fogamzásgátlót szedtem, azóta semmilyen hormonális gyógyszert nem vettem be. Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Kanizsainé K.Gyöngyi

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves Gyöngyi!

        Ha az utolsó vérzés július 23-án volt, akkor még nincs is itt az ideje a következőnek. A hormonrendszer természetesen külső behatásokra felborulhat, mindig azt mondom, hogy akár egy stresszes időszak is játszhat velünk. Az étvágy növekedése, és émelygés egyáltalán nem biztos jele a terhességnek, néhány napos későbbi menstruáció mellett nem valószínű a terhesség. Ha nagyon izgul, nyugodtan forduljon nőgyágyászhoz, ahol egy UH vizsgálattal kizárhatják a terhességet.


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes szülész-nőgyógyász rezidens


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-08-13 22:06:37; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 13:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés