Asztmára szedett gyógyszerek terhesség alatt?

Tisztelt Doktornő! A mai napon terhességi tesztet csináltam, ami pozitív lett. Montelukast 10 mg-os készítményt és Ventolint használok, amit még tavaly írt fel nekem lakhelyváltoztatásom előtt az addig látogatott tüdőgyógyász. Ezeket a gyógyszereket csak a parlagfű virágzása idején kell alkalmaznom, mert az év többi részében jól vagyok. A gyógyszerek szedése miatt lehet-e valami probléma az éppen hogy létező magzattal. Legközelebb jövő héten csütörtökön tudok háziorvoshoz menni, mert szabadságon vagyok, addig abbahagyjam-e a gyógyszerek szedését? Nem károsabb-e egy magzatra az, ha nem kapok levegőt, mint szedni ezt a gyógyszert? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza asztma kezelés témában

Alkalmazás terhességben nem javasolt.

Azok a nők, akik terhesek vagy terhességet terveznek, beszéljenek kezelőorvosukkal a készítmény szedése előtt! Kezelőorvosa fogja eldönteni, hogy Ön szedheti-e ebben az időszakban filmtablettát.

Kérdés: 2015. szeptember 04., 20:16; Megválaszolva: 2015. szeptember 06., 21:10
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lágyéksérv terhesség
Látóterenként kevés granulocyta
Terhesség-petezsák
Hormonvizsgálat
Kedves Doktor Úr! A ciklusom 4. és 22. napján csináltattam vérvételt, aminek az eredménye az alábbi lett: 4. napon: TSH: 0,635 mIU/L, FT4:...
Második oltás terhesség alatt
Tisztelt Doktor Nő! Április 9-én kaptam az első AstraZeneca oltásomat, majd július 2-án kapnám meg a másodikat, de a héten kiderült, hogy...