Neotiganson melletti terhesség

Üdvözlöm! Kb. 1-1, 5 hónapja hagytam abba a Neotiganson gyógyszer szedését, amit kb. 2 hétig szedtem, és most úgy néz ki, hogy terhes vagyok.Olvastam a tájékoztatón, hogy nem lehet teherbe esni 2 évig, de gondolom ez azokra vonatkozik szigorúbban akik végigcsinálják a gyógyszer szedési idejét?! Olyan kérdésem lenne, hogy mekkora esélyem van arra, hogy megtarthassam a kisbabát? Várom válaszát! Mariann

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Törő Bálint válasza gyógyszer témában

Tisztelt Kérdező!

Tekintettel arra, hogy rövid ideig szedte a Neotiganson tablettát és már 1.5 hónapja abba hagyta, én úgy gondolom, hogy a terhességre veszélyes hatóanyag csak minimálisan lehet jelen a vérében.

Ez a tény, hogy szedte ezt a terhességre veszélyes gyógyszert, még nem indoka a terhessége megszakításának.

Üdvözlettel:

Dr. Törő

Kérdés: 2015. május 05., 12:16; Megválaszolva: 2015. május 05., 13:54
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhesség tervezése vs. szedett...
Kedves Doktornő! Férjemmel szeretnénk elkezdeni próbálkozni az első babával, és bár diagnosztizált PCOS miatt valószínűleg nem fog rögtön...
Teherbeesés esélye
Tisztelt Doktor Úr! Férjemmel kisbabát szeretnénk, kb két hónapja próbálkozunk, ami nem sok idő. Viszont ezalatt beállt a férjem dereka és...
Tetralysal mellett estem teherbe?
Tisztelt Doktor úr/nő! Fájdalmas furunculusaim lettek a combom felső részén a bőrgyógyász Tetralysal 300mg gyógyszert írt fel amit elkezdtem...
Látóterenként kevés granulocyta