Terhesség

Tisztelt Doktor Úr! Az utolsó menstruációm első napja február 2.-án volt. Ezt követően két terhességi teszt is pozitív eredményt mutatott. Tüneteim: erős mellfeszülés, haspuffadás, gyakori vizelés. Hétfőn voltam nőgyógyásznál, aki az utolsó menstruációm alapján azt mondta a 6.hét elején lehetek. Hüvelyi, illetve hasi ultrahangon sajnos nem látott még semmit. Vérvételt is csinált, de ennek az eredményét még mindig nem kaptam meg sajnos. Ön szerint elképzelhető, hogy fiatalabb terhességről lehet szó, és a baba nem a középidőszakban, hanem később fogant? A ciklusaim átlagban 28 naposak. Vérzésem, görcseim nem voltak, csak a nem várt menstruáció idején pici barnázás. Lehetett ez a beágyazódás jele akár? Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza terhesség témában

Igen, elképzelhető, hogy a fogamzás nem középidőben történik. A 6.terhességi héten ultrahangvizsgálattal már látni lehet a petezsákot és benne az embriót, a szívcső pulzálását is.Ismételt szakvizsgálat, ultrahang vizsgálat és szükség esetén vérből terhességi hormon meghatározása célszerű a terhesség igazolására.

Kérdés: 2015. március 19., 08:40; Megválaszolva: 2015. március 19., 23:31
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhesség alatti gyógyszerszedés
Lehet a baba beteg?
Toxoplazmózis
Eseményutáni tabletta
Duphaston abbahagyása