vetélés lehetséges oka?

kedves Doktor Úr! sajnos tegnap volt a 10. héten egy missed ab.om: (nem tudom mi lehetett az oka, nagyon el vagyok keseredve.. a családunkban előfordult a terhességem alatt lepkehimlő..a 7.héten megcsináltattam a vérvizsgálatot és kértem a parvovírus B19 vizsgálatát is..megkaptam az eredményt: parvovírus b19 IgM Elisa siemens 4.0 U neg. parvovírus B19 IgG elisa siemens 119.0 U poz parvovirus B19 átvészeltség IgG maradványantitest ez lehetett az oka? igaz tudom hogy ez azt jelenti átestem ezen, de lehet hogy az újrafertőzödés okozta a magzat halálát? Nagyon köszönöm a válaszát! Adrienn

Dr. Törő Bálint válasza vetélés témában

Tisztelt Kérdező!

Kizárt, hogy a leletek alapján friss parvovírus fertőzés okozta volna a terhesség elhalását.

A labor azt mutatja, hogy már átesett parvovirus fertőzésen és ellenanyagot termel ellene. A friss fertőzés gyanúja csak akkor lehetne, ha az igM is pozitív lenne.

Üdvözlettel:

Dr. Törő

Kérdés: 2015. január 09., 09:17; Megválaszolva: 2015. január 09., 17:48
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
terhesség vagy nem
Tisztelt doktorúr! Egy olyan kêrdéssel fordulok őnhöz, hogy november 28-án volt utóljára menszeszem, január 8-án csináltam tesztet ami pozitiv...
Kései vetélés
Tisztelt Doktor Úr! Szeretném szakvéleményét kérni az alábbi kérdésben: 20 hetes terhesként alhasi görcsökkel kerültem ügyeletre, ahol...
VETÉLÉS!
Jó Napot Doktor Nő-Doktor Úr! Tavaly azaz 2011.06.22 én azzal fordultam a nögyászhoz, hogy nincsen menstruációm 2011.04.10-e óta megvizsgált és...
szülést megindító hormon
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Bal mellékvesémet 4 éve kivették, férfihormon túltermelés miatt, ami miatt nem tudtam teherbe esni. A műtét után kismama...
Vetélés utáni problémák
Tisztelt Doktor úr! Az előző levelében emlitette, hogy az orvosi leletből leolvasta hogy való szinű hogy beavatkozás kell végre hajtani. 1És az...